november 16, 2015

Slovenke v Podčetrtku bronaste

Slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede je na evropskem prvenstvu v Podčetrtku osvojila bronasto medaljo. Prvakinje so postale Ukrajinke, ki so našo izbrano vrsto izločile v polfinalu.

Slovenke v odbojki sede so se odlično izkazale pred domačimi navijači.

Suveren začetek, v polfinalu previsoka ovira
Slovenke so prvenstvo začele z gladkimi zmagami. V predtekmovanju so v svoji skupini premagale Nemčijo, Madžarsko in Hrvaško, vsakič s 3:0. V četrtfinalu so bile šprav tako s 3:0 boljše od Fink, v polfinalu pa so jih čakale Ukrajinke, tretje z zadnjih paraolimpijskih iger. Našim ni uspelo osvojiti niza in tako so se v soboto borile za bronasto odličje. Tekma proti Nizozemkam je bila napeta, a Slovenke so uspele zbrati dovolj moči in koncentracije, da so se po rezultatu 3:2 veselile stopničk. Na finalni tekmi med Ukrajino in Rusijo je s 3:2 zmagala Ukrajina in si tako priborila neposredno vstopnica za paraolimpijske igre prihodnje leto v Braziliji.

Po olimpijsko vozovnico na Kitajsko
“Malo nervoze je bilo v tekmi za tretje mesto. Čeprav smo vodile, so se nam približale v četrtem nizu, a smo potem vse nadoknadile. Dale smo vse od sebe in se borile kot še na nobeni tekmi prej. Res sem vesela, da smo dobile to bronasto medaljo,” je dejala kapetanka slovenske reprezentance, Celjanka Lena Gabršček. „Hvala puncam, da so prikazale takšno igro, več kot zaslužile so si to bronasto medaljo,“ pa je po prvenstvu povedal selektor Simon Božič in se zahvalil prekrasni publiki, ki je v dvorani v Podčetrtku ustvarila izjemno atmosfero. Slovenke bodo vstopnico za paraolimpijske igre lovile marca na turnirju na Kitajskem. (AD)

Galerija slik