avgust 16, 2017

Slovenske Konjice - Evropska destinacija odličnosti?

Slovenske Konjice so med petimi finalistkami letošnjega izbora Evropska destinacija odličnosti. Izbor je razpisala Slovenska turistična organizacije. Letošnji postavlja v ospredje kulturni turizem. Zmagovalka razpisa bo znana konec avgusta. Konjičani rezultate z nestrpnostjo pričakujejo.

V Slovenskih Konjicah v pričakovanju razglasitve izbora Evropska destinacija odličnosti.

Naziva se nadeja pet finalistk
Razpis za izbor Evropske destinacije odličnosti – European Destinastions of Excellence (EDEN) je junija objavila Slovenska turistična organizacija. Nanj se je prijavilo 14 destinacij, ki skupaj povezujejo 35 slovenskih občin. Slovenske Konjice so se po oceni strokovne komisije uvrstile v finalni izbor petih. Poleg Slovenskih Konjic so to še destinacije Radol'ci, Koper, Ptuj in Kras. Člani strokovne komisije so te dni znova na terenu in na destinacijah - finalistkah ocenjujejo predvsem ponudbo kulturnega turizma. Rezultate bodo objavili konec tega meseca. Spomnimo, da se je pred šestimi leti na zemljevid takoimenovanih EDEN destinacij kot finalistka izbora že vpisala Žička kartuzija.

Kaj prinaša EDEN?
Na konjiški občinski upravi ne skrivajo zadovoljstva ob uvrstitvi Slovenskih Konjic v finalni izbor. Po njihovem je to dokaz, da občina turistično ponudbo razvija tudi na lokalnih kulturnih vsebinah, ki prispevajo k večji prepoznavnosti in kakovosti destinacije. Ob tem poudarjajo, da je z uvrstitvijo med finalistke konjiška občina postala članica slovenske mreže Evropskih destinacij odličnosti (EDEN), ki jo upravlja Slovenska turistična organizacija. Na ta način si omogoča mednarodno promocijo, povezovanje ter izmenjavo izkušenj in dobrih praks na področju trajnostnega turizma. (BF)