januar 30, 2019

Smučarji v pričakovanju Zlate lisice in vrhunca sezone

Slovenski alpski smučarji z Ilko Štuhec na čelu so na novinarski koncerenci v Celju strnili svoja pričakovanja pred svetovnim prvenstvom v švedskem Aareju. Moški del reprezentance pred tem čakata še tekmi v Garmisch-Partenkirchnu, dekleta pa ta konec tedna Zlata lisica v Mariboru.

Ilka Štuhec je pred novinarje stopila skupaj z moškim delom slovenske reprezentance, dekleta so bila namreč še na poti iz tujine. (Foto: Radio Štajerski val)

Domača proga ni nujno prednost
Tekmovalni program alpskih smučarjev je zelo naporen, tako za moški kot ženski del reprezentance. Fantje so takoj po današnji novinarski konferenci v celjskem Planetu Tuš - podjetje Tuš je namreč zlati sponzor slovenskih alpskih smučarskih reprezentanc - odpotovali v Garmisch-Partenkirchen, kjer jih čakata dve preizkušnji. Nato bo sledilo svetovno prvenstvo. V moškem taboru so želje vseh reprezentanov seveda doseči čim boljši rezultat. Eden od favoritov na prvenstvu bo zagotovo Žan Kranjec, ki je ob tem dodal:




Nasmeh za fotografe.

Dekleta pred prvenstvom v Aareju nestrpno pričakujejo tekmi svetovnega pokala za Zlato lisico na Mariborskem Pohorju. Kakšna so pričakovanja pred domačo Zlato lisico, smo povprašali trenutno najboljšo slovensko smučarko Ilko Štuhec. Tekmovala bo na petkovem veleslalomu:

Pa je tekmovanje na domačem terenu, ki ga je presmučala največkrat v življenju, prednost?

Po Zlati lisci in Garmisch-Partenkirchnu se bosta moški in ženski del slovenske reprezentance srečala na svetovnem prvenstvu na Švedskem. Tudi tukaj ima aktualna smukaška prvakinja Ilka Štuhec, ki je branilka naslova, jasen cilj in visoka pričakovanja:



Ilka si je po novinarski konferenci vzela čas tudi za mlade navijače. Na fotografiji skupaj s Špelo Pretnar.

Ekipo za veleslalom bodo na Zlati lisici, za katero je pokal že zradicionalno izdelala Steklarna Rogaška, poleg Ilke Štuhec sestavljale še Meta Hrovat, Ana Bucik, Tina Robnik, Neja Dvornik in Desiree Aljec, v soboto pa bodo na slalomu nastopile Bucikova, Hrovatova, Dvornikova, Maruša Ferk, Klara Livk in Andreja Slokar. Na novinarski konferenci v Celju smo imeli priložnost poklepetati tudi z nekdanjo izvrstno slovensko alpsko smučarko Špelo Pretnar. Med drugim smo jo povprašali, kakšni spomini njo vežejo na Zlato lisco. Takole je dejala v pogovoru z Nino Slak: