oktober 1, 2015

Slovesno ob prazniku v Vojniku

Občina Vojnik je včeraj praznovala. Za njo je uspešnih dvajset let, skozi katera jo je vodil tudi letošnji dobitnik najvišjega občinskega priznanja - zlatega grba Benedikt Podergajs. Ob tej priložnosti je Vojnik obiskal tudi predsednik države Borut Pahor.

Zlati vojniški grb sta Benediktu Podergajsu podelila župan Branko Petre in predsednik republike Slovenije Borut Pahor.

Podergajsu čestitali tudi župani sosednjih občin
Osrednje prireditve ob prazniku občine so se ob 20-letnici udeležili številni župani sosednjih občin. Med povabljenimi je bilo mogoče opaziti celjskega župana Bojana Šrota, župana Slovenskih Konjic Mirana Gorinška, župana Štor Mirana Jurkoška, žalskega župana Janka Kosa, župana občine Šentjur Marka Diacija, slatinskega župana Branka Kidriča in številne druge. Njihova prisotnost je ganila tudi letošnjega dobitnika zlatega vojniškega grba Benedikta Podergajsa, ki je v času svojega dolgoletnega županovanja z njimi uspešno sodeloval. Da so se župani sosednjih občin odzvali povabilu, je bil vesel tudi vojniški župan Branko Petre: „Vsem sem povedal, da je Beno letošnji dobitnik najvišjega priznanja in prišli so zaradi njega, ne zaradi mene.“ Zlati grb občine sta Benediktu Podergajsu podelila župan Branko Petre in predsednik republike Borut Pahor, ki je bil častni gost prireditve.

Dva srebrna in trije bronasti grbi
Vojniški župan je poleg zlatega grba občine podelil še dva srebrna, tri bronaste grbe, devet priznanj občine in dve priznanji župana. Srebrnega grba sta se letos razveselila Egidij Čretnik in Drago Brecl. Bronaste grbe so prejeli Bernarda Majcen, Vaclav Jakop in Strelsko društvo Bratov Dobrotinškov. (NS)

Galerija slik