julij 23, 2015

Slovo v družbi košarkarskih prijateljev

Slovenjebistričan Sani Bečirović je tudi uradno končal igralsko košarkarsko kariero. Podaja se v trenerske vode. 

Rašo Nesterović se je v imenu Košarkarske zveze Slovenije Saniju Bečiroviću z darilom zahvalil za njegov doprinos k slovenski košarki. (Foto: Oliver Kolenič)

Na domačih in tujih parketih
Sani Bečirović je svojo košarkarko pot začel v domačem klubu KK Bistrica, nato pa zaigral za kar 20 različnih klubov. Igral je v Mariboru, Laškem, Olimpiji in Krki. Izkazal se je tudi na tujih parketih. Med drugim je bil v italijanskih Kinderju, Lottomatici in Benettonu, v grškem Panathinaikosu in ruskem CSKA-ju. Bil je tudi član slovenske reprezentance, zanjo je odigral 52 tekem.

Kariero zaznamovale tudi poškodbe
Od igranja se je v sredo poslovil v družbi svojih košarkarskih prijateljev, legend, kot so Rašo Nesterović, Marko Milić, Slavko Kotnik, Boštjan Nachbar, Ivica Jurković … Ob tem se je poleg nepozabnih trenutkov ob osvojenih tekmah in naslovih spomnil tudi grenkih izkušenj. Zanje so poskrbele poškodbe, najbolj so mu nagajala kolena. „Največji talent, kot so me poimenovali. Bleščeča kariera, ki so mi jo napovedovali, potem pa operacija pri 20 letih in na nek način invalid. Dejali so mi, da ne bom mogel hoditi. In res je. Znova sem se na berglah učil, kako se hodi. S pomočjo družine in motivacije ter s trmo sem dokazal, da se lahko marsikaj naredi. To je moja največja zmaga v karieri,« je dejal.

Pred novimi izzivi
Od košarke se Bečirović ne poslavlja. Seli se v trenerske vode. V svojem nekdanjem klubu, s katerim je leta 2007 postal evropski prvak, bo pomočnik trenerju Aleksandru Đorđeviću. „Res se veselim novega izziva. Verjamem, da mi bo šlo dobro od rok,“ pravi. Svoje znanje prav tako prenaša na mlade nadebudneže. V Slovenski Bistrici ima namreč svojo košarkarsko šolo. (AD)

 

Galerija slik