Službe so, a iskanje zahteva veliko angažiranosti

28.09.2016

Iskanje prostih delovnih mest prek spleta je enostavno, hitro in ažurno. Portal mojazaposlitev.si je sicer le eden od mnogih ...

Uradni podatki o zaposlovanju v Sloveniji kažejo spodbudno sliko. Brezposelnost že nekaj časa upada. A še vedno je velik problem. Kako iskati službo, kako delodajalca opozoriti nase, kako mu predstaviti svoje pozitivne lastnosti? Dajemo nekaj nasvetov.

Po podatkih Zavoda za zaposlovanje je bilo konec avgusta v Sloveniji registriranih nekaj manj kot 98 tisoč brezposlenih. To je dobrih devet odstotkov manj kot pred letom dni. A tistih, ki službo še vedno neuspešno iščejo, ti podatki seveda ne razveseljujejo. O stanju na trgu dela smo povprašali pri zaposlitvenem portalu Mojazaposlitev.si. Na njem iskalcem zaposlitve z oglasi pomagajo do službe, delodajalcem pa do kadra, ki ga potrebujejo. A najti priložnost je šele prvi korak, zatem se je treba še povezati in navdušiti. Nina Slak je o vsem tem podrobneje spregovorila z direktorico portala Sašo Boštjančič. Prisluhnite v spodnjem posnetku. (AD)

Saša Boštjančič o izkušnjah in iskanju službe
Štajerski val v sliki