september 28, 2016

Službe so, a iskanje zahteva veliko angažiranosti

Uradni podatki o zaposlovanju v Sloveniji kažejo spodbudno sliko. Brezposelnost že nekaj časa upada. A še vedno je velik problem. Kako iskati službo, kako delodajalca opozoriti nase, kako mu predstaviti svoje pozitivne lastnosti? Dajemo nekaj nasvetov.

Iskanje prostih delovnih mest prek spleta je enostavno, hitro in ažurno. Portal mojazaposlitev.si je sicer le eden od mnogih ...

Po podatkih Zavoda za zaposlovanje je bilo konec avgusta v Sloveniji registriranih nekaj manj kot 98 tisoč brezposlenih. To je dobrih devet odstotkov manj kot pred letom dni. A tistih, ki službo še vedno neuspešno iščejo, ti podatki seveda ne razveseljujejo. O stanju na trgu dela smo povprašali pri zaposlitvenem portalu Mojazaposlitev.si. Na njem iskalcem zaposlitve z oglasi pomagajo do službe, delodajalcem pa do kadra, ki ga potrebujejo. A najti priložnost je šele prvi korak, zatem se je treba še povezati in navdušiti. Nina Slak je o vsem tem podrobneje spregovorila z direktorico portala Sašo Boštjančič. Prisluhnite v spodnjem posnetku. (AD)

Datoteke

Saša Boštjančič o izkušnjah in iskanju službe