december 24, 2019

Šmarje bo Betlehem v malem

Po dveh letih premora bodo v Šmarju pri Jelšah znova uprizorili žive jaslice. Skozi različne biblične prizore, povezane z Jezusovim rojstvom, se bo za božič pred šmarskim kulturnim domom predstavilo skoraj sto nastopajočih v kostumih in čredica živih živali.

Prizor živih jaslic v Šmarju pri Jelšah. (Foto: fb Jaslice Šmarje pri Jelšah)

Preplet bibličnih prizorov in sodobnega časa
Če smo svetopisemske prizore Svete noči lahko nekoč spremljali vse od središča Šmarja pri Jelšah in do cerkve Svetega Roka, bo letošnja uprizoritev v celoti na ploščadi pred šmarskim kulturnim domom. Za to lokacijo so se po besedah šmarskega župnika Tadeja Linasija odločili zaradi morebitnega nestanovitnega vremena in večje varnosti obiskovalcev. Okoli sto prostovoljcev bo v živih jaslicah predstavilo zgodbo Kristusovega rojstva, svetopisemske prizore pa bodo letos prepletali tudi z aktualnim časom, saj bodo skozi zgodbe dveh družin predstavili praznovaje božiča v današnjem času, razlaga Tadej Linasi.

 

Božično vzdušje bodo ustvarili pevci šmarskih cerkvenih zborov, za preganjanje mraza pa bodo poskrbeli šmarski vinogradniki s čajem in kuhanim vinom. Skrivnosti božične zgodbe lahko na ploščadi pred šmarskim kulturnim domom odkrivate na božični dan ob 17-ih. (SP)