november 29, 2018

Po kolesarski stezi skupaj kolesarji in vozniki

Kolesarji v Šmarju pri Jelšah so se razveselili dobrodošle novosti. Popeljejo se namreč lahko po novi, dober kilometer dolgi kolesarski stezi, vse od šmarske železniške postaje do priključka na stezo proti Belem. Je pa nova kolesarska steza vzbudila tudi nekaj polemik.

Z novo kolesarsko stezo je poskrbljeno za večjo varnost kolesarjev v prometu. (Foto: Radio Štajerski val)

Občina Šmarje pri Jelšah je v središču Šmarja zaključila ureditev nove, okoli 1,3 kilometra dolge kolesarske steze, s čimer je po besedah župana Stanislava Šketa poskrbela za bolj varen in kolesarjem prijazen promet, kod jih bo popeljala pot, pa:

Nova kolesarska steza se navezuje na obstoječo kolesarsko stezo proti Podčetrtku in na linijsko kolesarsko stezo Grobelno in Rogaška Slatina, ki naj bi jo po besedah Šketa v sodelovanju z državo zgradili do leta 2021. Del kolesarske steze skozi center Šmarja pri Jelšah so sicer zgradili na novo, del pa so je uredili po obstoječih cestah, kar je prineslo tudi nekaj novih talnih označb. To je vzbudilo nemalo vprašanj o tem, kako bo na teh odsekih odslej urejen promet. A v občini poudarjajo, da se promet motornih vozil ne bo spremenil, podrobneje o tem pa se lahko podučite TUKAJ. Nova kolesarska steza v Šmarju pri Jelšah je sicer stala približno 60 tisoč evrov, občina je večino zagotovila z evropskim sofinancirajem. (SP)

Galerija slik