marec 21, 2020

Šmarje pri Jelšah ni več vstopna točka za testiranje

Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah ni več vstopna točka za bolnike s sumom na koronavirus. Zato testiranj tam ne bodo več izvajali. Vstopna točka bo tako, kot prej, Splošna bolnišnica Celje. Razlog so težave z zaščitno opremo.

Šmarje ni več vstopna točka - zaradi logističnih težav z zaščitno opremo. (Foto: Štajerski val)

Preden je vstopna točka za testiranja na koronavirus ta teden postal Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah, je bila vstopna točka le v Splošni bolnišnici Celje. Odslej bo spet tako. Razlog za spremembo so, kot pravijo v šmarskem zdravstvenem domu, logistične težave pri dobavi zaščitne opreme. 

Zato poudarjajo, naj bolniki z znaki akutne okužbe dihal z ali brez vročine pokličejo svojega izbranega zdravnika - telefonske številke so objavljene na njihovi spletni strani, TUKAJ. Če gre za nujne primere, pokličite na številko 112. "Izbrani zdravnik bo presodil, ali bolnik potrebuje napotitev v Bolnišnico Celje na eventualno testirane v vstopni točki v Bolnici Celje. Testiranj v Zdravstveni postaji Šmarje pri Jelšah ne opravljamo več. Izbrani zdravnik bo pacientu telefonsko posredoval vse potrebne informacije o datumu in uri odvzema brisa, ali pa navodila o zdravljenju v domači oskrbi," pravijo v šmarskem zdravstvenem domu. Direktorica Jasna Žerak je ob tem za naš radio pojasnila:



Ob tem pravijo, da so bolnikom na vseh lokacijah Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah (Rogaška, Rogatec, Podčetrtek, Kozje, Šmarje, Bistrica ob Sotli) na voljo ambulante z zdravnikom, zdravstvene postaje so zaklenjene, za vse potrebe po bolniških listih, receptih in vse ostalo adminitracijo. Pozivajo, da pokličite ali uporabljajte elektronsko pošto. Ker so njihove telefonske številke te dni zelo obremenjene, pa prosijo za strpnost in potrpežljivost.