junij 8, 2017

Šmarje pri Jelšah zavzeli knjižničarji

Ponekod v naših krajih ste danes, če ste želeli obiskati knjižnico, naleteli na zaklenjena vrata. Večina knjižničarjev so se namreč odpravila na 38. srečanje bibliotekarjev, ki ga je tokrat gostilo Šmarje pri Jelšah. Današnji državni praznik, Dan Primoža Trubarja, avtorja prve slovenske knjige, so torej vzeli zase in za druženje.

Takole so se knjižničarji po uradnem delu srečanja nastavili fotografskemu objektivu in nadaljevali v bolj sproščenem duhu. (Foto: FB Knjižnica Šmarje)

Prvič skupaj prav v Šmarju
Srečanje Društva bibliotekarjev Celje, ki združuje okoli 170 bibliotekarjev in drugih zaposlenih v knjižnicah celjske in zasavske regije, vsako leto gosti druga knjižnica. Letos so se ljubitelji knjig po naravi in poklicu znova vrnili v Šmarje pri Jelšah, kjer so leta 1979 gostili prvo srečanje. »Naša srečanja so v prvi vrsti namenjena druženju in strokovnemu povezovanju. To pa združimo s predstavitvijo knjižnic, v katerih delujemo, pa tudi z ogledom in predstavitvijo kulturnih zgodovinskih znamenitosti kraja, kjer domuje knjižnica gostiteljica,« pravi predsednik društva Matej Jazbinšek. V šmarski knjižnici se je tako zbralo več kot 90 bibliotekarjev in drugih zaposlenih v knjižnicah. Njihovo popoldansko druženje bo pestro, saj bodo obiskali Muzeja baroka, Lemberg in Sladko Goro, dan pa ob glasbi zaključili v prostorih Društva vinogradnikov v Šmarju. (NS)