avgust 19, 2019

Šmarska občina od danes v Šmarskem hramu

Občina Šmarje pri Jelšah je danes odprla vrata svojih novih prostorov – v nekdanjem Šmarskem hramu. Dobila je nekaj več kot tisoč kvadratnih metrov modernih in svetlih prostorov, preverite, kakšni so.

Rdeča nit v novih prostorih Občine Šmarje pri Jelšah je veja jelše. V objektu so poleg občine sicer tudi center za socialno delo in drugi poslovni prostori, na vrhu pa so stanovanja. (Foto: Štajerski val)

Delo v novih prostorih bo prijetnejše
Na šmarski občini so dočakali nove prostore. Preselili se niso daleč, občinske stvari je sedaj treba urejat na Aškerčevem trgu 15, v nekdanjem Šmarskem hramu. Občina je prostore kupila od domačega podjetja Latis, ki je propadajoči objekt povsem obnovil, za dobrih tisoč kvadratnih metrov je odštela okoli milijon evrov in pol. Mi smo bili na občini to dopoldne in pred mikrofon ujeli nekaj zaposlenih:

Zanimivost novih prostorov so poslikave na hodnikih in stenah pisarn. Te so obarvane različno, vsak oddelek ima svojo barvo, oddelek za okolje in prostor je na primer v zeleni. Poleg tega pa je povsod narisana tudi jelšina veja, ki predstavlja simbol Šmarja. Kaj pa kakšne težave pri delu na prvi dan poslovanja v novih prostorih? 

 

Novi prostori so prijazni tako za zaposlene kot za stranke. (Foto: Štajerski val)

Selitev iz potencialno nevarne stavbe
O selitvi šmarske občine se je sicer govorilo že od leta 2011, ko se je iz nekoč skupnega objekta izselila upravna enota, saj se je začela stavba pogrezati in nagibati. Kaj bo z njo zdaj, ko bo samevala, občinski svet še ni odločal. Med možnostmi je njeno podrtje in gradnja parkirišča. Če na šmarski občini v prihodnjih tednih nimate opravkov, pa vas vseeno zanima, kakšni so novi prostori, jo boste lahko obiskali 5. septembra, ko napovedujejo dan odprtih vrat, predvidoma bo med 10. in 13. uro. (JB)

Galerija slik