maj 15, 2017

Šmarska upravna enota iz zabojnikov v nove prostore

Šmarska upravna enota se bo po šestih letih delovanja v začasnih zabojnikih septembra le preselila v sodobno urejene prostore v sosednji stavbi, kjer so med drugim že okrajno sodišče, geodetska uprava in davčni urad. Za ureditvena dela je država zagotovila slabega pol milijona evrov.

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar in načelnik šmarske upravne enote Vincencij Habjan napovedujeta selitev iz montažnih bivalnikov.

Do septembra sodoben upravni center
Upravna enota Šmarje pri Jelšah je edina v Sloveniji, ki deluje v začasnih kontejnerskih prostorih. Vanje se je preselila leta 2011, ko zaradi nagibanja stavbe, kjer še danes domuje občinska uprava, delo v njej naj ne bi bilo več varno. Za selitev v nadomestne prostore v sosednji stavbi, na Aškerčevem trgu 11, je ministrstvo za javno upravo naposled le zagotovilo predvidenih 450 tisoč evrov. Kot je ob ogledu gradbišča med vladnim obiskom Savinjske regije pojasnil minister za javno upravo Boris Koprivnikar, bodo v Šmarju pri Jelšah tako dobili sodoben upravi center, kjer bodo poleg upravne enote združene tudi ostale službe. Občanom bodo na voljo na enem mestu v dostopnih in prijaznih prostorih. Šestletni najem sedanjih bivalnikov je bil po ministrovih besedah izhod v sili, državo je stal dober milijon evrov. Prav zato si na ministrstvu prizadevajo za trajno in racionalno rešitev, ki se nakazuje že v letošnjem letu. Če ne bo zapletov, se bo upravna enota preselila septembra.  

Hitrejše opravljanje storitev
Dolgo napovedovane selitve se ob strankah veselijo tudi zaposleni na šmarski upravni enoti z načelnikom Vincencijem Habjanom. Kot pojasnjuje Habjan, je v prvo etapo naložbe, ki bo predvidoma končana do septembra, vključena celovita prenova notranjosti trietažnega objekta in premestitev prostorov okrajnega sodišča. V drugi etapi se bo občina lotila še energetske obnove stavbe, končali naj bi jo še pred koncem leta. Selitev v nove prostore bo po napovedih načelnika za stranke pomenila hitrejše opravljanje nalog, prijetnejše prostore in še naprej visoko kakovost storitev. (SP)

Galerija slik