november 22, 2017

Šmarska upravna enota se seli iz kontejnerjev

Šmarska upravna enota se bo po skoraj sedmih letih delovanja v montažnih zabojnikih ta konec tedna le preselila v sodobno urejen upravni center. Pristojno ministrstvo ga je uredilo v sosednji stavbi, kjer so že številne druge javne institucije. Novi prostori bodo stali več kot pol milijona evrov.

Stavbe šmarske upravne enote skozi čas. (foto: UE Šmarje pri Jelšah)

Najem zabojnikov stal okoli milijon evrov
Upravna enota Šmarje pri Jelšah je v nadomestnem kontejnerskem objektu delovala vse od leta 2011, ko so jo tja preselili zaradi nevarnega nagibanja stavbe, v kateri je imela svoje prostore. Država je po dolgih letih zavlačevanj letos le našla denar in v sosednji stavbi uredila sodoben upravni center, kjer so že okrajno sodišče, geodetska uprava, davčni urad in druge institucije. Z novimi prostorimi je poskrbela za trajno in finančno bolj racionalno prostorsko rešitev. Najem montažnih zabojnikov je namreč davkoplačevalce v skoraj sedmih letih stal okoli milijon evrov, medtem ko je za prvo fazo ureditve novih prostorov država porabila dobrega pol milijona evrov. Po selitvi bo v drugi fazi obnove objekt še energetsko sanirala, dela bodo predvidoma končana poleti prihodnje leto, koliko bodo stala, še ni znano.

Vse storitve na enem mestu
Načelnik upravne enote Vincencij Habjan selitev spremlja z nekoliko mešanimi občutki. "Tako zaposleni kot stranke se bomo morali na novost še navaditi. V kontejnerjih smo se kar dobro počutili, predvsem smo bili zadovoljni, da so nas dobro sprejele tudi stranke. Na novi lokaciji bo sprva najverjetneje nekaj težav in zmede, saj bomo razpršeni v kar treh nadstropjih, zato bo preteklo kar nekaj časa, da se bodo tudi stranke navadile na nov način poslovanja," pravi Habjan in dodaja, da bo šmarska upravna enota do petka poslovala še v kontejnerskih prostorih, od ponedeljka, 27. novembra, pa bodo stranke sprejemali v prenovljenem upravnem centru na Aškerčevem trgu 11. V stavbi bodo poleg upravne enote tudi ostale javne službe, zato bodo občanom vse storitve na voljo na enem mestu. (SP)

Galerija slik