januar 25, 2019

Šmarski bazen bo očitno čakal na evropski denar

Za novim šmarskim županom Matijo Čakšem in novim občinskim svetom je bila po decembrski ustanovni seji včeraj prva vsebinska seja. Na njej so med drugim obravnavali proračun. Večjih pripomb na pripravljeni osnutek ni bilo. Katere projekte je letos pričakovati v občini Šmarje pri Jelšah in kako kaže nekaterim najtežje pričakovanim?

Matija Čakš je uspešno začel svoj mandat. Svetniki so na seji potrdili vseh 15 točk na dnevnem redu. Poleg proračuna so bile večinoma še kadrovske zadeve. (Foto: Štajerski val)

Večina projektov začetih že v prejšnjem mandatu
To je bil prvi proračun, ki ga je šmarska občinska uprava pripravila pod novim županom, Matijo Čakšem. Predvidenih je dobrih 12 milijonov evrov prihodkov, za naložbe je rezerviranih dobrih 5 milijonov evrov. A pri razdelitvi tega denarja je imel novi župan precej zvezane roke:

 

Med največjimi projekti prihodnjega leta pa Čakš izpostavlja:

Dolgoročna projekta - bazen in varovana stanovanja
Kaj pa dva zelo želena in dolgo pričakovana projekta – bazen in varovana stanovanja v Šmarju pri Jelšah? Jasno je, da ju ne bo mogoče izvesti v prvem letu mandata novega župana. Nekaj denarja na teh postavkah je sicer že v predlogu letošnjega proračuna, kot trenutno kaže, pa so bližje realizaciji varovana stanovanja kot bazen:

 

Podrobneje o projektih in koliko denarja je načrtovanega za katerega od njih, preverite TUKAJ. Občinski svet je včeraj opravil prvo obravnavo, zdaj bodo lahko svoje pripombe, mnenja in predloge na dokument med javno obravnavo dali še občani, društva, krajevne skupnosti … Zatem bo proračun spet na mizah svetnikov, ki naj bi ga sprejeli konec februarja. (AD)