november 10, 2016

Šmarski hram z novim lastnikom?

Šmarski hram naj bi kmalu dobil novega lastnika. Propadajoč objekt želi kupiti podjetje Latis. Pogodbo je že podpisalo, plačati mora še kupnino. Del obnovljene stavbe naj nato odprodalo šmarski občini, ki bi tja bi preselila občinsko upravo.

Podjetje Latis želi propadajoč Šmarski hram preurediti v sodoben poslovni objekt.

Po nakazilu kupnin bo Latis edini lastnik 
Kupoprodajno pogodbo o nakupu Šmarskega hrama je šmarsko podjetje Latis z vsemi, več kot 20 solastniki, podpisalo konec oktobra. Po plačilu vseh davčnih in drugih neporavnanih obveznosti v zvezi z nepremičnino in nakazilu kupnin bo Latis postal edini lastnik Šmarskega hrama, s čimer bodo po besedah šmarskega župana Stanislava Šketa izpolnjeni pogoji iz predpogodbe za nakup prostorov za potrebe občinske uprave, ki jo je občina julija podpisala z direktorjem Latisa Matejem Pezdevškom. Kot pravi Šket, bo Latis tako lahko nadaljeval projektiranje, pridobivanje gradbenega dovoljenja in vsega potrebnega za adaptacijo in ureditev stavbe. Poklicali smo tudi Mateja Pezdevška, ki pa o projektu, dokler tudi uradno ne postane lastnik objekta, še ne želi podrobneje govoriti.

V novo občinsko stavbo leta 2018?
Občina bo v obnovljenem hramu odkupila dobrih tisoč kvadratnih metrov površin s samostojnim vhodom po skupni ceni milijon evrov in pol. Denar naj bi zagotovila v proračunih za prihodnji dve leti. Če ne bo zapletov, se bo šmarska občina v nove prostore preselila leta 2018. O preteklih zapletih glede Šmarskega hrama lahko več preberete TUKAJ. (SP)