april 3, 2017

Šmarski kmetijski sejem letos večji

Šmarje pri Jelšah je včeraj znova gostilo tradicionalni kmetijski sejem. Letos so organizatorji sejemsko ponudbo razširili, saj se niso predstavljali le ponudniki kmetijske mehanizacije.

Letos so kmetijski mehanizaciji dodali še lokalno pridelano hrano.

Na sejmu tudi doma pridelana hrana
Obiskovalcem se je na tokratnem sejmu predstavilo okoli 20 ponudnikov kmetijske mehanizacije, prav toliko je bilo tudi lokalnih prodajalcev pridelkov in domačih izdelkov, ki so novost letošnjega 12. sejma. »Razstavljalci so predstavili najrazličnejšo kmetijsko mehanizacijo, od male vrtne mehanizacije, kot so kosilnice in škropilnice, pa do velikih strojev, na primer prikolice in obračalniki. Na stojnicah pa smo dali poudarek prodaji lokalne, doma pridelane hrane,« pojasnjuje direktor Kmetijske zadruge Šmarje Vinko But. Kaj meni o pomenu sejma za kraj, pa prisluhnite v spodnjem posnetku.

»Druženje, ne le sejem«
»Šmarje je še vedno podeželje, tu se srečujejo kmetje, najdejo kaj zase … Tu se sklepajo prijateljstva,« razmišlja obiskovalka, ki vsako leto obišče šmarski sejem sejem. Prav zato, ker je namen sejma tudi druženje, so dogajanje na stojnicah in ob razstavnih produktih dopolnili tudi s spremljevalnim glasbenim programom. Obiskovalce so zabavali ansambel Poet in Natalija Verboten. Še več vtisov s sejma pa v spodnjih posnetkih in na fotografijah. (TMG)

Galerija slik

Datoteke

Vinko But o Šmarskem kmetijskem sejmu

Obiskovalci o pomenu kmetijskega sejma v Šmarju

Zakaj so obiskovalci prišli na sejem