november 17, 2016

Šmarski Muzejski glasbeni abonma

V Šmarju pri Jelšah se začenja druga sezona Muzejskega glasbenega abonmaja. Do aprila bo pet koncertov klasične glasbe, zazvenela bosta tudi jazz in slovenska popevka.

Muzej baroka je krasen ambient za koncertna doživetja.

Izbrana, poslušljiva glasba
V Sloveniji imamo kar nekaj glasbenih abonmajev, a v Šmarju pri Jelšah je prav posebni Muzejski glasbeni abonma. V šmarskem Muzeju baroka so ga prvič pripravili lani. Zdaj napovedujejo novo sezono, ki prinaša en koncert več kot lani. »Koncertni program je pripravljen tako, da bodo vsi, ki bodo prišli na te koncertne večere, lahko resnično uživali v izbrani glasbi. Gre za poslušljive glasbene večere sicer resnejše glasbe, vmes bo koncert slovenskih popevk, slišali bomo tudi jazz,« razlaga Jože Čakš, direktor šmarske knjižnice, ki upravlja z muzejem. Verjame, da bodo koncerti med poslušalci tudi letos lepo sprejeti.

Do aprila pet koncertov
Na nocojšnjem prvem koncertu, naslovljenem Jesenska melanholija, se bosta predstavila vokalistka Maša But in kontrabasist Luka Benčič. Decembra bo zazvenela Božična simfonija, v novem letu bodo v abonmaju še praznični recital ob slovenskem dnevu kulture, večer slovenskih popevk s Triom Black Coffee ter koncert Čista klasika. Na večerih Muzejskega glasbenega abonmaja in izven se bodo v Šmarju pri Jelšah družili vse do aprila. Za vse glasbene sladokusce se bo v šmarskem Muzeju baroka skozi leto zvrstilo še veliko drugih zanimivih dogodkov. (SP)