avgust 15, 2019

Šmartinsko jezero vabi tudi deskarje in smučarje na vodi

Šmartinsko jezero v Celju postaja vedno bolj atraktivno tudi za adrenalinske navdušence. Potem ko je v začetku poletja celjska občina postavila novi skakalnici za akrobatske skoke v vodo, jim bo kmalu na voljo še ena novost – wake žičnica.

Wake žičnico boste lahko preizkusili čez približno mesec dni. (Foto: MOC)

Upravljalec bo ZPO
Čez približno mesec dni bodo ljubitelji bolj adrenalinskih športov na jezeru na obrobju Celja že lahko preizkusili novo žičnico za smučanje in deskanje na vodi. Mestna občina Celje in javno podjetje ZPO sta zanjo uspela pridobiti vse projekte in vodno soglasje. Postavili so že pomola na obeh straneh za namestitev nosilnih stebrov. V teku je montaža naprave, postaviti morajo še pomole za deskarje. Denar za vsa gradbena in pripravljalna dela, dostope in podobno je zagotovila celjska občina, upravljalec wake žičnice in drugih športnih objektov na tem območju pa bo ZPO, ki je tudi kupil opremo za novo napravo. Celotna naložba je stala okoli 60.000 evrov.

Novi skakalnici na Šmartinskem jezeru so prvič preizkusili konec junija. (Foto: Radio Štajerski val)

Nadaljevanje pešpoti, ureditev parkirišča
S tem pa načrtov na Šmartinskem jezeru še ni konec. Kot so sporočili iz celjske občine imajo v načrtu še izgradnjo še pomolov za izplutje kajakov, kanujev, supov ter pomol, ki bo omogočal privez manjšim turističnim plovilom na elektro pogon. Načrtujejo še sanacijo dela cestnega odseka, ki vodi do čolnarne Muzelj, nadaljevanje izgradnje pešpoti ob Šmartinskem jezeru, ureditev obstoječega parkirišča pod pregrado, ki bo namenjeno parkiranju osebnih vozil, avtobusov in avtodomov. S parkirišča bo urejena ločena pot za dostop do navezovalne ceste do gostinskega objekta Brkati som, so še zapisali v sporočilu za javnost. (NS)