januar 7, 2020

Smučanje v Rogaški še ta teden

Smučišče Janina v Rogaški Slatini, najnižje ležeče smučišče v Sloveniji, naj bi v četrtek zagnalo svoje naprave.

Smučišče Janina je že gostilo otroke na saneh, kmalu se bodo po njem spustili še smučarji. (Foto: FB Smučišče Janina)

Z zasneževanjem so na slatinskem smučišču Janina že začeli, saj so bile temperature ugodno nizke. Tako se je minuli konec tedna vsak dan po smučišču spustilo več kot sto otrok – a zaenkrat le s sanmi. Na smučanje bo potrebno počakati do četrtka, predvideva Leopold Fűrlinger iz Smučarskega kluba Rogaška:

Lanska sezona veliko slabša od predlanske
Iztek smučišča Janina v Rogaški Slatini leži na 240 metrih nadmorske višine in je tako najnižje ležeče v Sloveniji. Zaradi svoje lege pa je še bolj izpostavljeno vse bolj milim zimam. A to Fűrlingerja ne skrbi. Pravi, da vsakih nekaj let pridejo obdobja zelenih zim. Zelo slaba je bila po njegovih besedah lanska sezona. V njej je smučišče obratovalo 26 dni, v tem času so prodali 600 vozovnic. Predlani so denimo v 13 dneh obratovanja prodali 1100 vozovnic.

Cene ostajajo enake
Letos si po predvidenem četrtkovem odprtju obetajo vsaj 40 smučarskih dni. Ob tem Leopold Fűrlinger zagotavlja, da cene smuke ostajajo enake. Dopoldanska smuka od 9. do 13. ure ter popoldanska od 12. do 16. ure stane osem evrov. Nočna smuka, ki je med tednom od 16. do 20. ure pa deset evrov. Ko bodo zagotovljeni pogoji za smučanje, pa bodo na smučišču pripravili tudi tečaje smučanja za vse generacije. (TMG)