december 4, 2018

Smučišča že vabijo prve smučarje

Hladni meseci prinašajo zimske radosti. Če bomo morali na kepanje in sankanje v dolinah še malo počakati, lahko zasnežene proge že poiščemo na nekaterih slovenskih smučiščih. Preverili smo, kje so že zagnali vlečnice in koliko boste morali odšteti za vozovnico.

Najbolj zagnani ljubitelji smučanja so se minuli konec tedna že lahko spustili po belih strminah. (Foto: Štajerski val)

Na Golteh so smučarsko sezono odprli že na zadnji novembrski dan. Smučarjem so tam na voljo tri sedežnice in dve vlečnici ter tekoči trak na otroškem smučarskem poligonu. Za dnevno vozovnico boste odrasli na Golteh odšteli 30 evrov, otroci 17, starejši od 60 let in mladi do 17. leta pa 26 evrov. Ker pa zima še ni pokazala svojega pravega obraza, zaenkrat na Golteh obratujejo sedežnica Smrekovec, otroški Tekoči trak in proga Blatnik. Dokler ne bodo obratovale vse naprave, bo cena vozovnice za odrasle 20 evrov, otroška vozovnica pa bo stala 13 evrov.

Na Rogli so se najbolj goreči ljubitelji smučanja po belih strminah lahko spustili dan kasneje, v soboto. Zaenkrat obratujejo proge Uniorček I, Košuta, Jasa in Planja. Za zdaj morate odrasli za vozovnico odšteti 15 evrov, otroci pa 9. Kako bo v času glavne smučarske sezone, pa izveste tukaj. Ob popoldanskih urah se lahko spustite tudi po sankaški progi Zlodejevo. Na nočno smuko bo treba počakati predvidoma do 20. decembra. Zaradi pomanjkanja naravnega snega prav tako še niso uredili tekaških prog. Na Rogli lahko sicer smučarji izbirajo med 12 smučarskimi in šestimi tekaškimi progami.

Prvi decembrski dan so smučišča odprli tudi na Mariborskem Pohorju. Tam so zaradi nizkih temperatur lahko naredili dovolj snega, da za zdaj obratujeta vlečnici Areh in Cojzerica. Na začetku sezone cena vozovnice za odrasle znaša 17 evrov, za mladino 14, za otroke pa 10 evrov. Uradni začetek smučarske sezone načrtujejo sredi decembra. Sicer pa se ta del Pohorja ponaša s 15 smučarskimi progami.

Smuko so omogočili tudi na najvišje ležečem slovenskem smučišču Kanin. Zaenkrat so odprli proge Prevala, Sedlo in Podi, na italijanski strani smučišča pa še ne obratujejo. Do 22. decembra dnevna vozovnica stane 26 evrov za odrasle in 20 evrov za otroke. Po tem bo potrebno za odraslo vozovnico odšteti 29 evrov, za otroško pa 22. Cena vozovnice za seniorje pa se bo s 23 povzpela na 26 evrov.

Na Krvavcu so zimo začeli s štirimi napravami oziroma tremi progami – Ror, Luža za začetnike in Otroška. Obratujejo namreč šestsedežnica Vrh Krvavca, štirisedežnica Tiha dolina, dvosedežnica Njivice 1 ter vlečnica Luža. Smuka na Krvavcu vas bo stala 33 evrov, mladi do 19. leta, študentje in starejši od 65 let boste za smučanje odšteli 29 evrov, za otroke pa smučanje na Krvavcu stane 18 evrov.

V Kranjski Gori pa se lahko spustite po eni od 16 prog. Obratuje namreč le proga Mojca 1. V letošnji smučarski sezoni boste odrasli v Kranjski Gori za vozovnico odšteli 34,90 evra, otroci do 15. leta 21, starejši od 60 let in mladi do 24 let pa 29 evrov. (TMG)