december 18, 2018

Sokijevo glasbeno presenečenje za celjske šolarje

Današnji torek je bil na I. OŠ Celje nekaj posebnega. Učenci so pričakovali Božička, a je sledilo presenečenje. Namesto decembrskega dobrega moža jih je obiskal drugi dobri mož, bobnar Marko Soršak Soki, ki jih je obdaril z novimi glasbili.

Učenci I. OŠ Celje so se Sokiju zahvalili s pesmijo, obljubili pa so tudi, da bodo kmalu ustanovili svoj pravi šolski bend. (Foto: Radio Štajerski val)

Presenečenje je uspelo!
I. OŠ Celje je tretja celjska šola, ki jo je v sklopu svojega projekta 20 za 20 obdaril Marko Soršak Soki. Bobnar s srcem pravi, da si nikoli ni mislil, da bo njegova ideja kdaj tako zrasla in da bo presegel število 100 obdarovanih šol:

In pravi šolski bend bodo, kot so nam povedali navdušeni otroci, tudi ustanovili:

Ne le za otroke, nova glasbila so velika pridobitev tudi za šolo samo. Večletna želja se je, kot pravi Matjaž Vrešak, učitelj razrednega pouka, danes uresničila:

Brez ljudi, ki so pripravljeni pomagati z donacijo, ne bi šlo. Tokrat sta Sokiju pri tem pomagala Daniela in Miran Zvonar, podjetnika iz Celja. Za donacijo pa sta se, kot nam je zaupal Miran, odločila iz prav posebnega razloga:

Predpraznično presenečenje za učence najstarejše osnovne šole v Celju je uspelo. Kot smo se prepričali na lastne oči in ušesa, bodo glasbila odlično uporabljali in kaj kmalu bomo lahko prisluhnili kakšnemu koncertu njihovega šolskega benda. Nekaj utrinkov z današnje predaje darila si poglejte v spodnji galeriji. (NS)

Galerija slik