november 12, 2016

Šola v Novi Cerkvi bolj prostorna

Osnovnošolci v Novi Cerkvi bodo znanje odslej nabirali v prostornejši šoli. Občina Vojnik se je širitve prostorov lotila zaradi naraščajočega števila otrok. Novi pridobitvi bodo nazdravili to popoldne.

Stavbo, v kateri domuje POŠ Nova Cerkev so zgradili leta 1905. Od takrat pa do danes je doživela marsikaj, med drugo svetovno vojno so jo skoraj povsem uničili. (Foto: Občina Vojnik)

Podružnična osnovna šola v Novi Cerkvi ima bogato in dolgo tradicijo. Stavba, kjer domuje, šteje 111 let. Pred nekaj leti so ob njej zgradili novo, sodobno telovadnico. Ima pet razredov, število učencev pa iz leta v leto raste. Prav zato se je občina Vojnik pred nekaj meseci lotila širitve prostorov. Na novo je uredila podstrešje in v celoti zamenjala streho. Ob tem je uredila tudi požarni koridor, del zunanje fasade in dvorišče. Podstrešje  je preuredila v tri učilnice in dva kabineta, nove so tudi sanitarije. Naložbo, ki je skupaj z opremo stala okoli 300 tisočakov, je v celoti plačala občina. Omogočila bo kakovostnejše učne in bivalne pogoje, tako za učence kot učitelje. To pa ni edina šolska naložba, ki se je bo morala občina Vojnik lotiti zaradi prirastka učencev. Naslednja bo na vrsti širitev v Osnovni šoli v Vojniku, kjer število učencev zadnja leta prav tako raste. Urejanja novih prostorov se bo lotila prihodnje šolsko leto. (NS)

Galerija slik