september 2, 2017

Thalasso Spa Lepa Vida razvaja z darovi morja

Poletje se poslavlja, a na obali vas bo še nekaj časa razvajalo toplo sonce. Še vsaj do konca septembra bo v osrčju Krajinskega parka Sečoveljske soline odprt tudi edinstveni welness center na prostem THALASSO SPA LEPA VIDA, kjer vas razvajajo s tradicionalnimi talasoterapijami.

V edinstvenem welness centru na prostem THALASSO SPA LEPA VIDA, v Sečoveljskih solinah, vas razvajajo s tradicionalnimi talasoterapijami in kopelmi v slanici

Talasoterapije v Spa centru Lepa Vida izvajajo z naravnimi produkti, s solinskim blatom in slanico, ki nastajata kot stranska produkta v procesu pridelave morske soli. Tako solinsko blato kot slanica iz Sečoveljskih solin sta že od nekdaj priznani naravni učinkovini in sta s strani Ministrstva za zdravje Republike Slovenije priznana kot naravna zdravilna dejavnika. Talasoterapija je pomembna veja zdravilne dejavnosti, ki za izboljšanje počutja uporablja darove morja in blagodejne učinke morske klime. Prava talasoterapija se lahko razvija in izvaja le ob morski obali. Thalasso Spa Lepa Vida je umeščen sredi solinskih polj, kjer se zaradi izparevanja morske vode ustvari posebna t.i. solinska mikroklima.

Morje je prava zakladnica naravnih učinkovin
"V Thalaso Spa Lepa vida vam v blagem zavetrju solinskih polj ponujamo darove morja, ki krepčilno delujejo na telo, v organizmu vzpostavljajo ravnovesje, mu vračajo energijo ter hranijo in obnavljajo kožo," pravi naša sogovornica Ivana Mijatovič, vodja Thalasso Spa Lepa Vida, ki nas vabi na obalo. Na voljo so vam storitve z naravnimi izdelki, pridobljenimi v Sečoveljskih solinah. Solinsko blato in slanica - matična voda, sol ter morska voda so najpomembnejši dejavniki talasoterapije na solinah.

Blagodejne kopeli v slanici in knajpanje
V sklopu THALASSA SPA LEPA VIDA je večji bazen za kopanje z morsko vodo, manjši bazeni za terapije s slanico ter bazenčki za Kneipp terapijo s hladno-vročo morsko vodo. V osrednjem delu je sončna terasa, ki je namenjena izvajanju terapij s solinskim blatom. Zaradi občutljive lege, je bila posebna pozornost namenjena ureditvi in končni podobi THALASSO SPA. Arhitekturna zasnova objektov se vizualno prilagaja geometriji solinskih polj, saj so manjši leseni objekti zasnovani kot linija solinarskih hišic. Vsi objekti so energetsko varčni in narejeni v skladu z načeli trajnostnega razvoja, s skoraj ničelnim ogljičnim odtisom. THALASSO SPA lahko sočasno sprejme le 50 gostov, kar daje prostoru intimnost, gostom pa predstavlja idealen kraj za popolno sprostitev. Več o centru Thalasso Spa Lepa Vida pa v spodnjem posnetku.

PROMOCIJSKO BESEDILO

Galerija slik