november 27, 2019

Šolski center Slovenske Konjice-Zreče praznuje 60 let

Šolski center Slovenske Konjice-Zreče obeležuje 60 let. Njegova zgodba se je začela z izobraževanji za odrasle, kasneje so uvedli še strokovne programe za mlade in gimnazijo ter svetovanja za podjetja in šolo vožnje. Doslej je poklicno izobrazbo pri njih pridobilo več tisoč dijakov in udeležencev izobraževanj za odrasle.

Marsikaj ob pouku še počnejo gimnazijci. Napisali so na primer 3 otroške zgodbice. Prebirate jih lahko v čakalnicah Zdravstvenega doma Slovenske Konjice. (Foto: FB)

V Slovenskih Konjicah se danes spominjajo preteklih 60 let Šolskega centra Slovenske Konjice-Zreče. V tem času se je pri njih izobrazilo že več kot 2000 dijakov strokovnega izobraževanja, do vključno s preteklim šolskim letom je pri njih maturiralo 707 gimnazijcev, v mednarodne projekte je bilo vključenih 9000 udeležencev, izpeljali so preko 500 samozaposlitvenih postopkov, 1400 svetovanj za podjetja, 1700 je bilo udeležencev izobraževanj za odrasle, v centru pa so podelili tudi 700 nacionalnih poklicnih kvalifikacij. Prav uspehi njihovih dijakov in slušateljev so, kot pravi ravnateljica Jasmina Mihelak Zupančič, glavne prelomnice šestih desetletij.

Najprej so izobraževali odrasle
Zgodba šolskega centra se je začela v skupni občini Slovenskih Konjic in Zreč, z izobraževanji za odrasle. Jasmina Mihelak Zupančič:

Ravnateljica pravi, da so ves čas skušali slediti potrebam okolja, tamkajšnjih prebivalcev in gospodarstva:

Kakšna bo prihodnost?
V prihodnje pa si ravnateljica želi, da ostanejo center raznolikih znanj. Pričakuje, da ...

Ob 60-letnici so v Šolskem centru Slovenske Konjice-Zreče, ki ga danes obiskuje skupaj okoli 500 dijakov in udeležencev izobraževanj za odrasle, izdali tudi zbornik. (TMG)