oktober 11, 2019

Šolski minister Pikalo razočaral Šentjurčane

V Šentjurju je bil to popoldne minister za izobraževanje Jernej Pikalo. Govorili so predvsem o investicijah v šolsko in športno infrastrukturo. Minister ni postregel s spodbudnimi informacijami.

Šentjurski župan Marko Diaci in minister za izobraževanje Jernej Pikalo. Na mizi vidite kup dokumentacije, ki jo je občina že pripravila za novo športno dvorano v Hruševcu. (Foto: Štajerski val)

Kuhinji, knjižnica, športna dvorana …
Šentjurčani so ministru za izobraževanje, znanost in šport predstavili predvsem načrtovane investicije in težave zaradi pomanjkanja denarja za njihovo uresničitev. V Osnovni šoli Franja Malgaja in Osnovni šoli Dramlje bi na primer nujno potrebovali večjo kuhinjo, v Osnovni šoli Slivnica pri Celju je v načrtu investicija v knjižnico, občina že dolgo načrtuje tudi gradnjo nove športne dvorane v Hruševcu. A minister Jernej Pikalo ni dal prav spodbudnega odgovora:

Kako bodo v Šentjurju torej prišli do nove športne dvorane pri OŠ Hruševec, za katero imajo idejne projekte že od leta 2016, pridobili so že tudi gradbeno dovoljenje, prav tako 1,3 milijona evrov sofinanciranja Eko sklada? Župan Marko Diaci odgovarja:



Takšna je športna dvorana v Hruševcu. Šentjurčani si želijo nove in večje, a, kot kaže, do nje še ne bodo prav kmalu prišli. (Foto: Štajerski val)

Diaci ob tem pravi, da je v Državni zbor že naslovil pismo s pobudo, naj država več denarja nameni za šolstvo, glasbeno šolstvo, šport, pa tudi kulturo. In če bi dvorano občina skušala zgraditi brez sofinanciranja ministrstva?

Po dosedanjih ocenah bi nova dvorana v Hruševcu z ureditvijo okolice ter vso opremo stala med 7 in 8 milijoni evrov, o njeni idejni zasnovi smo že pisali, preverite TUKAJ. (AD)