februar 6, 2021

50 let šolskega športnega društva v Poljčanah

Pol stoletja že poljčanski otroci telovadijo in spoznavajo različne športe v okviru Šolskega športnega društva Bogdana Krajnca Poljčane. Njegova zgodba je dobila tudi kar dve knjigi.

V Poljčanah je najbolj priljubljen nogomet, a otroke zanimajo različni športi, ki jih že pet desetletij spoznavajo v ŠŠD Bogdana Krajnca Poljčane. (Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay)

Lani je minilo 50 let od ustanovitve Šolskega športnega društva Bogdana Krajnca Poljčane. Ob tem je predsednik društva Miran Voglar napisal tudi dve knjigi – v eni opisuje zgodovino športa na poljčanski osnovni šoli, v drugi pa športne delavce in športnike društva, med katerimi je bil nekaj časa tudi Tim Gajser. Sicer pa Voglar o razvoju športa in društva, ki je tesno povezano s šolo, od leta 1970 do danes pravi:

Dodaja, da je v Poljčanah še vedno največ zanimanja za nogomet in atletiko. Ob tem pa si želi, da se tradicija poljčanskega športnega društva ohrani še dolgo, saj je šport za otroke zelo pomemben – z njim se razvijajo na vseh področjih. Še podrobneje o športu v Poljčanah, tamkajšnjem šolskem športnem društvu in knjigah, ki opisujeta njegove zgodbe, pa v spodnjem pogovoru. (TMG)