oktober 15, 2019

60 let juda v Slovenski Bistrici

Judo klub Impol iz Slovenske Bistrice praznuje 60 let. V tem času je iz Slovenske Bistrice na olimpijske igre odpotovalo že pet športnikov. Trenutno pa se v judu tam uri okoli 180 športnikov vseh starosti.

V Judo klubu Impol je trenutno 180 judoistov, 130 otrok in 50 članov. (Foto: Judo klub Impol)

Judo so v svoj domači kraj prinesli štirje dijaki mariborske srednje kovinarske šole – Franc Pliberšek, Jože Soršak, Jože Brbre in Ali Grajski. Leta 1959 so nato preko mladinske organizacije Impola ustanovili društvo.

Preteklosti se bodo spomnili z akademijo
Direktor kluba Franc Očko med glavnimi prelomnicami v šestih desetletjih kluba izpostavlja ustanovitev samo, pa tudi uspehe Stanka Topolčnika, tretje mesto ekipe Judo kluba Impol na evropskem prvenstvu ter številne individualne uspehe svojih judoistov.

60 let bodo v klubu obeležili z nocojšnjo slavnostno akademijo, kjer se bodo srečali vsi, ki so v tem času doprinesli k njegovemu delovanju in uspehom. Na akademiji bodo tudi podelili priznanja mlajšim športnikom. Ob obletnici svojih začetkov pa so izdali tudi zbornik. Še več o 60 letih slovenjebistriškega juda pa v spodnjem pogovoru s Francem Očkom. (TMG)

Datoteke

Pogovor s Francem Očkom