junij 4, 2021

Bistričana prijadrala Guinnessov rekord

Uroš Kraševac in Maruša Močnik iz Slovenske Bistrice sta prejadrala 360 navtičnih milj brez dotika obale in osvojila nov Guinnessov rekord v prejadrani razdalji v dvoje na majhni jadrnici. Za jadralni podvig med Piranskim zalovom in Dubrovnikom sta potrebovala dobrih 80 ur.

Brat in sestra, Uroš Kraševac in Maruša Močnik iz Slovenske Bistrice, sta se na zahtevno jadralno pot med Piranskim zalivom in Dubrovnikom odpravila 30. maja. Z jadrnico za dve osebi brez kabine sta prejadrala 360 navtičnih milj brez dotika obale na jadrnici tipa double-handed ding in si po zahtevni poti prijadrala Guinnessov rekord. Med potjo nista smela imeti nikakršnega stika s svetom, razen z morjem. Na morju sta morala premagati marsikatero nepredvidljivost, kljubovala sta morju, vetru in soncu. Vendar sta zdržala in osvojila rekord v neposredni bližini hrvaškega otoka Mljet. Svoja doživetja in (pre)izkušnje iz razburljivega jadralnega podviga je Maruša Močnik, nekdanja tekmovalna jadralka, delila s Silvestrom Javornikom. Prisluhnite jima v spodnjem posnetku. (SP)

 
Svojo pot sta Bistričana zaključila v Dubrovniku, kjer sta se ob izjemnem uspehu skupaj z bližnjimi poveselila v cilju. (Foto: Niko - EventPlanet)

 

Datoteke

MARUŠA MOČNIK O REKORDU Z JADRNICO