september 30, 2022

Celjani so najboljši gostitelji

Pokal, kot ga je dobil tudi Tadej Pogačar

Celje je dobilo naziv »Naj gostitelj kolesarske dirke Po Sloveniji«. Priznanje so mestu podelili včeraj na Starem gradu.

Organizacijski direktor dirke Po Sloveniji Bogdan Fink, predsednica organizacijskega odbora dirke Mojca Novak, celjski župan Bojan Šrot in direktorica STO Maja Pak. (Foto: Andraž Purg)

28. kolesarska dirka Po Sloveniji je bila v juniju, na njej je ob cestah kolesarje že tradicionalno spodbujalo ogromno navijačev. Pri izboru naj gostitelja pa ne štejejo le številke navijačev, pač pa ocenjujejo splošni vtis in gostoljubje destinacije, inovativnost pri aktivaciji in promociji destinacije, vključenost lokalne skupnosti, navijaško vzdušje, trajnostni vidik ter aktivnosti destinacije skozi objave na spletnih straneh in družbenih omrežjih.

Komisijo je tokrat med 41 sodelujočimi občinami najbolj prepričala Mestna občina Celje. »Mestna občina Celje nas je prepričala s svojim strokovnim in profesionalnim pristopom k promociji ter večmesečno pripravo na prihod dirke, z izvedbo številnih aktivnosti znamčenja, Celjani so med drugim pokazali tudi izredno inovativnost pri aktivacijah in promociji same destinacije. Med drugim so imenovali ambasadorja dirke. V aktivacije so uspeli vključiti tudi šole, vrtce in gasilska društva, ki so ustvarili različne formacije in aktivacije ter pripomogli k navijaškemu vzdušju ob sami trasi dirke,« so med drugim zapisali v obrazložitvi.

Članici komisije, predsednica organizacijskega odbora dirke Mojca Novak in direktorica Slovenske turistične organizacije mag. Maja Pak, sta celjskemu Bojanu Šrotu včeraj slovesno izročili pokal za Naj gostitelja dirke Po Sloveniji 2022, ki je enak pokalu zmagovalca dirke Po Sloveniji – tega je, spomnimo, prejel Tadej Pogačar. Gre za repliko 5.200 let starega lesenega kolesa, najdenega na Ljubljanskem barju, ki velja za najstarejše najdeno kolo na svetu.

»Zelo smo veseli in ponosni, devet let smo že partner te dirke, da smo letos prejeli to priznanje. Odkrito lahko povem, da smo se že kar nekaj mesecev pred dirko odločili, da se bomo letos resno potegovali za to priznanje. Nagrada zagotovo vsa mesta, občine, gostitelje in kraje, kjer dirka poteka, še dodatno motivira, da se dobro pripravimo za ta spektakel, ki ni samo športni, ampak je tudi odlična promocijska priložnost,« je ob razlgasitvi naj gostitelja dirke povedal celjski župan Bojan Šrot. (AD)