avgust 2, 2022

Celjska knjižnica ima novo direktorico

Osrednja knjižnica Celje ima novo vodstvo. S prvim avgustom je na direktorski stolček sedla Polonca Bajc Napret, ki je sicer v knjižnici zaposlena že 22 let. Z njo smo se pogovarjali o novih izzivih in načrtih.

Polonca Bajc Napret se med knjižnimi policami celjske knjižnice sprehaja že 22 let. (Foto: OK Celje)

Osrednja knjižnica Celje ima znova direktorico s polnimi pooblastili. Potem ko je mesto direktorice lansko jesen zapustila Polona Rifelj, ki je prevzela funkcijo državne sekretarke v kabinetu takratnega predsednika vlade, je celjsko knjižnico začasno, kot vršilka dolžnosti, vodila Andreja Videc. Z včerajšnjim ponedeljkom pa je petletni mandat nastopila Polonca Bajc Napret, ki je v knjižnici zaposlena že 22 let, zadnja leta je bdela nad odnosi z javnostmi in izposojo knjig. O novem izzivu pravi:

Večjih sprememb za zdaj ne načrtuje, pravi:



Oddelki Osrednje knjižnice Celje so bili nekoč na različnih lokacijah v mestu, od leta 2010 pa domujejo pod isto streho, na Muzejskem trgu 1A. (Foto: Radio Štajerski val)

Kaj pa naložbe in projekti v prihodnjih letih?

Polonca Bajc Napret se ob nastopu nove funkcije ozira tudi na zadnji dve koronski leti in članstvo v knjižnici, pri čemer pravi:

Polonca Bajc Napret bo na čelu celjske knjižnice do konca julija 2027. (NS)