september 8, 2019

Celjski nogomet praznuje 100 let

Za šport v Celju je letošnje leto nekaj posebnega, celjski nogomet in Nogometni klub Celje praznujeta 100-letnico. Praznovanje, s katerim so nazdravili tudi novi pridobitvi na Skalni kleti, je bilo včeraj.

Na Trgu celjskih knezov v Celju so včeraj odprli razstavo na prostem, ki prikazuje stoletje nogometa v Celju. (Foto: NK Celje)

Še boljši pogoji za trening in kovanje rezultatov
Včerajšnja sobota je bila v znamenju praznovanja 100-letnice nogometa v Celju. Začela se je z odprtjem razstave na prostem pred celjsko občino. Prikazuje zgodovino nogometa na Celjskem, na pobudo Nogometnega kluba Celje sta jo pripravila Muzej novejše zgodovine Celje in celjski Zgodovinski arhiv. Opoldne se je dogajanje preselilo na Skalno klet, kjer so slovesno odprli nov večnamenski objekt, s katerim so celjski nogometaši pridobili še boljše pogoje za trening. Objekt na Skalni kleti je sicer največja investicija v športne objekte v Celju v zadnjih letih oziroma vse od gradnje nogometnega stadiona. Naložba je, skupaj z zunanjo ureditvijo, stala nekaj manj kot 880.000 evrov. V spodnjem posnetku o jubileju in nogometu nekoč in danes prisluhnite predsedniku Nogometnega kluba Celje Milošu Rovšniku. Z njim se je pogovarjala Nina Slak. (NS)