avgust 17, 2020

Celjski nogometaši v boj za ligo prvakov

Pred nogometaši Celja, državnimi prvaki, je zgodovinski teden, v sredo jih čaka tekma prvega kroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov. Pomerili se bodo z irskim Dundalkom, tekma bo na Madžarskem. Danes jih čaka še testiranje na novi koronavirus.

Celjani so si možnost borbe za uvrstitev v prestižno ligo prvakov zagotovili z osvojitvijo naslova državnega prvaka. (Foto: NK Celje)

Žreb je Celjanom za nasprotnika namenil irskega prvaka, ekipo Dundalk, potnika v drugi krog bo določila le ena tekma, ki bo na Madžarskem. Biti bi morala v Celju, a zagodel jo je novi koronavirus. Tekmo so prestavili na nevtralen teren, ker bi morali Irci ob vrnitvi iz Slovenije zaradi irskih pravil v karanteno.

In napovedi svežih državnih prvakov pred dvobojem, ki bo povsem nova izkušnja za Nogometni klub Celje? "Zavedamo se, da imamo pred seboj izziv. S fanti se pogovarjamo o tem, da v sredo ne igramo več zase in za Celje, ampak za Slovenijo. Zavedamo se, da nimamo nekih izkušenj na tem nivoju, a so bila naša zadnja tri leta usmerjena v to, da smo mednarodno konkurenčni. Veselimo se srede in poizkusili bomo pokazati najboljši obraz. Vse, kar bo manj od tega, da bomo 100% angažirani, je v Evropi lahko hitro kaznovano. Vem, da fantje to vedo in da bomo v sredo dostojno zastopali Slovenijo," je na petkovi novinarski konferenci dejal trener Celja Dušan Kosič.

Kapetan Mitja Lotrič pa: "Za večino nas bo to debi v kvalifikacijah za Ligo prvakov, tudi sam sem do zdaj igral samo kvalifikacije za Ligo europa. To bo velik privilegij, saj nam ni nihče pripisoval resnih možnosti za kaj takšnega. Verjamemo vase, verjamem v fante, da lahko tudi v Evropi pokažemo, iz kakšnega testa smo. Veseli me, da smo ostali v nespremenjeni zasedbi. Verjamem, da bo tekma zelo težka. Vem, da če bomo pravi, zbrani in z glavo pri stvari, če bomo počeli to, kar smo počeli skozi celotno sezono, tudi rezultat ne bo izostal."

Celjani se v madžarsko Budimpešto odpravljajo jutri, še prej pa jih danes čaka testiranje na novi koronavirus. Če na sredini tekmi zmagajo, se bodo v 2. krogu kvalifikacij pomerili z zmagovalcem dvoboja med državnima prvakoma Norveške in Finske, ekipama Molde in KUPS Kuopio. (AD)