februar 16, 2022

Celjski vitezi v roke celjskih olimpijcev

Celjski župan Bojan Šrot je dopoldne gostil sprejem za celjske udeležence olimpijskih iger v Pekingu. Ob čestitkah so Tim Mastnak, Gloria Kotnik, Rok Marguč, Tit Štante in Martin Čater prejeli še kipce, celjske viteze, in denarne nagrade.

Deskarja z olimpijskima kolajnama, srebrni Tim Mastnak in bronasta Gloria Kotnik. (Foto: Radio Štajerski val)

V Celju se radi pohvalijo, da so športno mesto s sodobno športno infrastrukturo in da so ponosni na svoje številne športnike. Med njimi te dni izstopajo športniki udeleženci letošnjih zimskih olimpijskih iger v Pekingu. Celjski župan Bojan Šrot je ob tem dejal:



Olimpijski podprvak, deskar Tim Mastnak je o svojem uspehu povedal:



Tim Mastnak na vložen trud, ki mu je prinesel olimpijsko kolajno, ne gleda kot na odrekanje. Deskanje je njegov življenjski slog.
Na vprašanje, koliko odrekanja stoji za to medaljo, je dejal, da na to ne gleda kot na odrekanje, da pa je zagotovo njegovo življenje podrejeno deskanju, za kar je osvojena medalja zagotovo nagrada. Kaj več nam bo izkušnji na olimpijskih igrah v Pekingu Tim iz prve roke povedal že kmalu, ko bo gost našega tokratnega VIP petka. Bronasta olimpijska medalja je sicer nagrada za trud in vloženo delo tudi za Glorio Kotnik:



Gloria Kotnik je Velenjčanka, a nekaj časa že občanka Celja, kjer živi z družino.
Kipce, celjske viteze, in denarne nagrade za olimpijske dosežke sta iz rok celjskega župana prejela tudi deskarja Rok Marguč in Tit Štante, v imenu alpskega smučarja Martina Čatra, ki mu je nastop na olimpijadi odnesel koronavirus, pa je priznanje prevzela podpredsednica Smučarskega kluba Celje Mojca Kidrič. Celjska občina je sicer celjski smučarski klub in Sport klub M-Celje prav tako nagradila z denarno nagrado. (NS)

Za Roka Marguča so bile to že četrte olimpijske igre.

Tit Štante je najmlajši med letošnjimi celjskimi olimpijci.

V imenu alpskega smučarja Martina Čatra je kipec in nagrado prevzela podpredsednica Smučarskega kluba Celje Mojca Kidrič.