junij 5, 2021

Dobovec državni prvak v futsalu

Nogometaši Dobovca so slovenski prvaki v malem nogometu oziroma futsalu. Na včerajšnji četrti finalni tekmi so v gosteh premagali Litijo s 5:0. Tako so finalno serijo dobili s 3:1 v zmagah.

Vir: Futsal klub Dobovec - Facebook

Na prvi finalni tekmi v Rogaški Slatini so nogometaši Dobovca slavili s 6:1. Drugo tekmo v Litiji so dobili domačini, po enajstmetrovkah so bili boljši z 9:8. Tretja tekma, spet v Rogaški, je ponovno pripadla Dobovcu. Boljši so bili s 5:2. Dobili so tudi četrto s 5:0 in tako še četrtič v zgodovini dvignili pokal za slovenskega prvaka.

Ekipa za v zgodovino

Po včerajšnjem srečanju je bil na nogometaše ponosen tudi trener Dobovca Kujtim Morina. »Ta ekipa mora biti v slovenski futsal zgodovini zapisana z zlatimi črkami. Fantje zaslužijo vse pohvale, ker dokazujejo svojo kakovost, ne eno ali dve leti, ampak štiri leta zapored, in ne le v Sloveniji, ampak tudi na mednarodni futsal sceni. Moj poklon tej ekipi, zame so pravi heroji.« Dodal je, da so bili boljši na vseh tekmah in so zasluženo postali državni prvaki.

Lanska futsal sezona je bila prekinjena zaradi pandemije novega koronavirusa. Zadnja v celoti odigrana sezona je bila tako 2018/19, tudi takrat je Dobovec osvojil državni naslov. Še vedno je Litija najuspešnejša slovenska ekipa z desetimi naslovi prvaka. Zadnji naslov pa ima že dolgo brado, osvojili so ga v sezoni 2012/13. Dobovec ima sedaj štiri naslove prvaka. (JB)