februar 18, 2021

Zgodovinsko: Dobovec na zaključnem turnirju lige prvakov

Futsal klub Dobovec se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir elitne lige prvakov. Slovenski predstavnik je z današnjo zmago proti kazahstanskemu prvaku Almatiju dosegel zgodovinski uspeh tega športa v Sloveniji.

Z zmago nad Kazahstanom so si Dobovčani priborili finalni turnir lige prvakov. (Foto: Futsal klub Dobovec)

V finalu lige prvakov
Slovenski državni prvaki v futsalu, igralci Dobovca, so v Kazahstan odšli kot tihi favoriti in z močno željo po zgodovinskem dosežku. Uresničili so željeni cilj in se z zmago nad moštvom Aktobeja na tekmi osmine finala z 2:1 prebili med osem najboljših ekip na stari celini. Kapetan črno-belih Rok Mordej po tekmi ni skrival zadovoljstva.



Varovanci Kujtima Morine v tej sezoni ob dobri igri ostajajo še neporaženi. Z današnjo zmago je futsal klub Dobovec dosegel zgodovinski uspeh tega športa v Sloveniji, pravi Mordej, ki se že veseli novih tekem:



Zaključni turnir za naslov klubskega evropskega prvaka bo med 28. aprilom in 3. majem v Minsku, prvič pa bo potekal z osmimi predstavniki. Kot ocenjuje Mordej, se bo po današnjem uspehu status slovenskega klubskega futsala dvignil in zmagovalec slovenskega prvenstva bo prihodnjo sezono štartal med osem najboljših v ligi prvakov, kar je za klube, ki bodo igrali v ligi, zelo dobro izhodišče. (SP)

Galerija slik