februar 28, 2020

Dobovec v lov za pokalno lovoriko

Malonogometaši Dobovca se bodo ta konec tedna v Podčetrtku borili za svoj tretji naslov pokalnega prvaka. Za lovoriko se bodo potegovali tudi KMN Sevnica, FK Siliko in KMN Oplast Kobarid. 

Na igrišču ne bo kapetana Roka Mordeja, ki je letošnjo tekmovalno sezono zaradi poškodbe že zaključil. (Foto: fb Futsal klub Dobovec)

Mordej: Ciljamo na 1. mesto
V soboto in nedeljo se bodo štiri ekipe Dobovec MB-Monting, KMN Sevnica, FK Siliko in KMN Oplast Kobarid v Podčetrtku pomerile za naslov prvaka Pokala Terme Olimia. Dobovčani pred turnirjem na domačem terenu ne skrivajo visokih pričakovanj. "Ciljamo na 1. mesto. Upam, da bomo ta vikend pravi in da še tretjič zapored osvojimo pokal Term Olimia," pravi kapetan Dobovca Rok Mordej, ki pa zaradi poškodbe kolena tokrat ne bo igral. 

V polfinalu s Sevnico
V sobotnem polfinalu se bosta ob 17. uri pomerila Siliko in KMN Oplast Kobarid, ob 19.30 pa še KMN Sevnica in Dobovec MB-Monting. Mordej poudarja, da bo treba za osvojitev pokala premagati vse tekmece. Prvega nasprotnika - Sevnico - takole ocenjuje:



Mordej upa, da bodo Dobovčani potrdili kakovost na igrišču in se uvrstili v finale, ki bo v nedeljo, 1. 3., ob 17.30.

 Takšen pokal bo prejel zmagovalec zaključnih bojev pokala Terme Olimia. (Foto: NZS)

Veseli bodo podpore navijačev
V ekipi Dobovca, ki je domačin turnirja, upajo, da bo večnamenska športna dvorana v Podčetrtku polna in da jim bodo navijači pomagali do pomembne zmage.



V Podčetrtku bo pred finalno tekmo opravljena tudi posebna slovesnost: podeljena bo 12. Zlata žoga za najboljšega slovenskega igralca v minulem koledarskem letu, 5. nagrada za najboljšo futsal igralko v letu, vnovič pa bodo nagradili tudi najboljšega igralca v kategoriji U21, so sporočili iz Nogometne zveze Slovenije (NZS). (SP)