julij 19, 2022

Gasilska olimpijada Celje: Bitka za olimpijsko lovoriko bo vroča

Še malo in v Celju se bo začela bitka za osvojitev gasilskega Olimpa. Na Gasilski olimpijadi Celje 2022 sodeluje 198 ekip iz 23 držav. Med njimi je 19 ekip, ki sestavljajo slovensko reprezentanco. Drugi dan treningov smo gasilske olimpijce obiskali na atletskem stadionu Kladivar, člana slovenske reprezentance iz PGD Kebelj, Boštjana Plajha pa sta Davor in Nina gostila v Mojem jutru.

Gasilci, ki smo jih ujeli pred naš mikrofon pravijo, da je konkurenca na olimpijadi močna. (Foto: Radio Štajerski val)

V Celju je vse nared za jutrišnje svečano odprtje Gasilske olimpijade Celje 2022, katere častni pokrovitelj je predsednik republike Borut Pahor, ki bo tudi slavnostni govornik. Poleg svečanega odprtja sreda prinaša še veliki gasilski koncert z več kot 200 nastopajočimi. Podrobnosti najdete TUKAJ. Današnji dan sicer še mineva v znamenju piljenja tehnik in treningov. O tem smo sta se Davor in Nina v Mojem jutru pogovarjala z Boštjanom Plajhom, mentorjem in tekmovalcem iz PGD Kebelj, ki je ena izmed devetnajstih ekip, ki sestavljajo slovensko reprezentanco. Zanimivemu pogovoru, v katerem nam je med drugim razkril, kakšni so cilji, kako so potekale priprave in kakšna ovira so visoke temperature, ko tekmuješ v polni opremi, prisluhnite spodaj:




Davor in Nina sta to jutro pred mikrofonom gostila Boštjana Plajha iz PGD Kebelj, mentorja in tekmovalca na gasilski olimpijadi.

Da visoke temperature ne prizanašajo, smo se to popoldne med obiskom treninga na atletskem stadionu Kladivar v Celju prepričali tudi sami. Dobro razpoložene ekipe iz različnih držav so opazovale tekmece, ki so se potili na poligonu in pilili svoje tehnike. Pred mikrofon je Nina Slak ujela reprezentanco Luksemburga. Med drugim so ji zaupali, da se v Celju dobro počutijo in da upajo, da so pripravljeni na tekmovanje. Visoke temperature jim sicer pri pripravah niso olajšale dela. V šali so povedali, da ciljajo na zmago, vendar pa si v resnici želijo le, da bi se dobro odrezali in po rezultatu končali nekje na sredini. Reprezentanca Luksemburga si je tudi že vzela nekaj časa in se udeležila nekaj prireditev v sklopu olimpijade ter si ogledala mesto. Pravijo, da jim je všeč in da ga bodo še obiskali. Pogovoru z Luksemburžani prisluhnite v spodnjem posnetku:




Člani reprezentance Luksemburga pravijo, da so dobro pripravljeni in ciljajo na dober rezultat. 

Pred mikrofon je Nina Slak ujela tudi predstavnike slovenske reprezentance, iz ekipe PGD Kebelj, ki so ji povedali tole:



Ekipa PGD Kebelj je del slovenske reprezentance. Takole smo jih ujeli pred današnjim treningom.

Gasilske reprezentance, ki se udeležujejo Gasilske olimpijade Celje 2022, bodo še do nedelje vesele navijačev, saj pravijo, da je ob bučni podpori s tribun lažje tekmovati. Podrobnejši program tekmovanj in ostalega pestrega dogajanja najdete TUKAJ. (NS)