avgust 4, 2022

ISKRA MESECA JULIJA EDINI ŽENSKI IN NAJMLAJŠI MED FINALISTI

V juliju ste poslušalci Štajerskega vala in bralci naše spletne strani z glasovanjem izbrali 5 isker tedna. Med njimi je največ vaših glasov dobila zlate maturantke z Gimnazije Celje-Center Ave Boštjančič, ki je spregovorila o svojih nadaljnih izobraževalnih načrtih.  Njena izjava je postala ISKRA MESECA JULIJA.

Za naziv iskre meseca julija so se potegovali podjetnik, glasbenik, dva gasilca in zlata maturantka. Naziv si je nadela edina ženska finalistka in najmlajša med njimi, Ava Boštjančič. (Foto: osebni arhiv, ŠV)

Pet isker tedna v juliju so izrekli: podjetnik Franc Jager o minljivosti življenja, Jernej Dirnbek – Dimek, član skupine Mi2 nam je razložil, kje in kako se rodi največ njegovih idej za pesniške verze, zlata maturantka z Gimnazije Celje-Center Ava Boštjančič o svojih nadaljnjih izobraževalnih načrtih, član Prostovoljnega gasilskega društva Donačka Gora v občini Rogatec Izidor Kitak, ki je poudaril srčnost gasilcev ob gašenju požara na Krasu ter Danilo Matuš, poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Šentjur, ki je ob omenjenem požaru v izjavi spregovoril o njegovih posledicah na naravo. Prisluhnete jim lahko TUKAJ.

Prešteli smo vse vaše glasove in največ jih je dobila izjava Ave Boštjančič. Uspešna mlada Vojničanka je spregovorila o svojih nadaljnjih izobraževalnih načrtih. Ta izjava je postala ISKRA MESECA JULIJA:

 

Naša akcija tudi nagrajuje, žreb je določil, da nagrado našega pokrovitelja akcije, namizni mešalnik Iskra, dobi Andreja Berdnik iz Slovenske Bistrice. Čestitke!

Zdaj imamo že sedem mesečnih finalistk, do konca leta jih bomo dobili še pet in med njimi boste izbrali ISKRO LETA 2022.