avgust 3, 2022

ISKRA TEDNA v roke gasilca, tokrat šentjurskega

Dobili smo novo iskro tedna na Štajerskem valu. Med izjavami na našem radiu in na naši spletni strani, jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru. Že drugi teden zapored je odmevalo in se iskrilo zaradi požara na Krasu. Naziv je šel v roke poveljnika PGD Šentjur Danila Matuša in izjavi o od ognja uničeni naravi. 

Poslušalci ste največ glasov namenili izjavi poveljnika PGD Šentjur Danila Matuša. (Foto: osebni arhiv, ŠV)

Med izjavami na našem radiu in na naši spletni strani iskro tedna vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru.

Tudi tokrat ste lahko glasovali za tri finalne izjave. Prva se je dotikala teme, ki je bila tudi minuli teden najbolj v ospredju, požar na Krasu. Gasilcem, ki so se borili z ognjenimi zublji, so pridružili tudi člani Prostovoljnega gasilskega društva Šentjur. O izkušnji in vtisih s pogorišča smo se pogovarjali s poveljnikom Danilom Matušem. V finalni izjavi je izpostavil posledice požara na naravo. Že tradicionalno poleti na bazenu v Slovenskih Konjicah posebno pozornost namenijo zgodbam ljudi, ki so tako ali drugače povezani z vodo, pogosto zaradi nezgod, ki so se končale s trajnimi poškodbami. A konjiški Dan brez vozička z akcijo Voda vzame, voda vrne, dokazuje, da se življenje tudi po tem ne konča. O tem smo se minuli teden pogovarjali s predsednikom Plavalnega kluba Slovenske Konjice Brankom Ravnakom. Njegova izjava, o tem, kaj voda da vsakomur izmed nas, je bila tista, ki se je kot druga finalistka potegovala za vaše glasove. Glasovali ste lahko tudi za ustanoviteljico in direktorico Kozmetike Afrodita Danico Zorin Mijošek, ki je bila prejšnji ponedeljek gostja naše druge jutranje kave. Njen odgovor na to, kje polni svoje baterije, je bil tretja finalna izjava.

Največ glasov ste poslušalci tokrat namenili izjavi Danila Matuša:


Ta iskra tedna se med tedenskimi zmagovalkami poteguje še za naziv iskre meseca julija. Razglasili jo bomo popoldne. 

Naša akcija tudi nagrajuje. Žreb je med vsemi, ki ste glasovali, nagrado pokrovitelja akcije, blagovne znamke Iskra, kuhinjsko tehtnico, tokrat namenil Maticu Petelinšku iz Šentjurja. Čestitke!

Mi pa že nabiramo izjave tega tedna. V petek odpiramo novo glasovanje.