januar 25, 2020

Kateri športniki so najbolj zaznamovali minulo leto v Rogaški?

V Rogaški Slatini so že 25. leto dobili naj športnico, športnika in ekipo leta. Med posamezniki sta se naziva razveselila karateista, za naj ekipo je slatinska Športna zveza razglasila mlade košarkarje.

Naj športnica Laura Potisk in naj športnik Grega Zbil. (Foto: Štajerski val)

Slavje karateja
Naj športnica minulega leta v občini Rogaška Slatina je Laura Potisk iz Karate kluba Rogaška Slatina. V minulem letu je kot članica reprezentance Slovenijo zastopala na svetovnem prvenstvu za mlajše kategorije v Čilu, kjer je bila peta. Prav tako je bil sedma na evropskem prvenstvu, tretje mesto je dosegla na prvenstvu Balkana, drugo pa na državnem prvenstvu. Katja Žolgar se je pogovarjala z njo po prireditvi:

Med športniki pa je slavil Grega Zbil iz Karate kluba Kozjansko in Obsotelje. Športno zvezo je prepričal s prebojem med vodilne karateiste v svoji skupini v državi. Na prvenstvu Balkana je dosegel drugo mesto. Takole je povedal:

Nominacije so si med posametniki sicer prislužili še Tjaša Turnšek, košarkarica Košarkarskega društva Janina, ter Timotej Jordan in Karate kluba Bushido, Lukas Osek iz Moto kluba Gajser, Marko Pečer iz Futsal kluba Dobover in Patrik Škrablin iz Karate kluba Rogaška Slatina.

Naj ekipa so dekleta iz U13
Slatinska Športna zveza je za najboljšo ekipo lanskega leta razglasila košarkarice U13 iz Košarkarskega društva Janina. Nastopile so na zaključnem turnirju in na njem postale državne prvakinje.

Kdo so najboljši trenerji in športni delavci?
Sicer pa so letos prvič podelili priznanja tudi trenerjem. Priznanj so se razveselili Peter Markovinovič iz Košarkarskega kluba Rogaška, Željsko Jotić iz Košarkarskega društva Janina in Alen Neskič iz Nogometnega kluba Rogaška.

Najbolj zaslužni športni delavci v Rogaški pa so po mnenju zveze Vida Curk iz Teniškega kluba Rogaška Crystal, Andraž Kobilšek iz Nogometnega kluba Rogaška in Roman Potisk iz Karate kluba Rogaška Slatina.

V šolskem športu pa so najbolj izstopali učenci drugih in tretjih razredov I. OŠ Rogaška Slatina, ki so sestavljali ekipo Tee ball. Pa tudi ekipa košarkaric II. OŠ Rogaška Slatina ter Neca Novak in Nina Mlakar, dijakinji četrtega letnika Šolskega centra Rogaška Slatina, plesalki plesnega kluba Kuš ni me. (TMG)