maj 9, 2019

Kdo si upa spopasti s šmarskimi bregi?

Prve majske dni spremlja kislo vreme, ki je že botrovalo marsikateri odpovedi prireditve, a ne v Šmarju pri Jelšah. Tam se ne dajo! V soboto bo lepo vreme in znova bodo tekli po šmarskih bregih. Pričakujejo največ tekačev in tekačic doslej. 

Trase bodo letos bolj ravninske, zato naj bi bil tek nekoliko manj zahteven. (Foto: FB Tek po šmarskih bregih, Boštjan Erjavec)

Prvo tekmovanje za najhitrejšega občana in občanko
Tek po šmarskih bregih bo letos že četrtič. Lani se je prireditve udeležilo okoli 300 tekačev in tekačic vseh starosti. Letos pa je do danes, ko je do teka še dober dan in pol, prijavljenih že okoli 270. Kaže, da bo udeležba tokrat največja doslej. Sicer pa se bodo odrasli tekači v soboto lahko pomerili na dveh trasah, 10 ali 5-kilometrski. Speljani sta povsem na novo, sta tudi bolj ravninski. Otroci bodo tekli na razdaljah 200, 500 in 1.000 metrov. Letos bodo premierno izvedli tudi tekmovanje za najhitrejšega občana in občanko. Še več o tekaškem prazniku v Šmarju pri Jelšah izveste v spodnjem posnetku. Z Dejanom Hribernikom se je, med drugim tudi o nagradah za tekače, pogovarjala Katja Žolgar. Podrobnosti o dogodku najdete tudi TUKAJ. (NS)



Podrobnosti o 4. Teku po šmarskih bregih je predstavil eden od organizatorjev, Dejan Hribernik.