januar 27, 2021

Kdo so naj športniki Celja v minulem letu?

V Celju konec januarja že tradicionalno podelijo nagrade najboljšim športnikom minulega leta. Nazive jim podeli Športna zveza Celje, ki je tokratno, epidemiji prilagojeno podelitev, pripravila že 53. leto. In kdo so najboljši celjski športniki?

Letošnji prejemniki nazivov najboljših športnikov v Celju. (Foto: Športna zveza Celje)

V moški kategoriji je tokrat med posamezniki, prvič v zgodovini, slavil smučar. Naziv naj športnika leta 2020 si je prislužil Martin Čater. V ženski konkurenci pa je že sedmo leto zapored naziv naj športnice v občini Celje šel v roke judoistki, in sicer Tini Trstenjak. Naj moška ekipa v preteklem letu je članska ekipa Nogometnega kluba Celje, državna prvakinja, ki se je s priznanjem okitila prvič, med ženskimi ekipami pa je slavila ekipa Ženskega košarkarskega kluba Cinkarna Celje. Zaradi epidemiološke situacije je bila letošnja prireditev brez gostov, jo je bilo pa mogoče spremljati v televizijskem prenosu. Kako pa sicer koronakriza vpliva na delo v Športni zvezi Celje? Sekretar Hasan Ibrić odgovarja:

Kaj pa pravi na ukrepe in omejitve, ki zaradi koronavirusa veljajo na področju športa?

Ibrić, kot vsi, upa, da se bo življenje čim prej vrnilo v stare tirnice tudi na področju športa, saj, kot pravi, šport ne krepi le fizičnega zdravja, pač pa ima tudi pomemben socialni vidik. (NS)