marec 5, 2020

Kdo so naj športniki v občini Šentjur?

Znani so naj športniki v občini Šentjur v letu 2019. Razglasili so jih na sinočnji slovesnosti. Slavili so tekvadoistka, strelec, plesalci, atlet in rekreativni kolesar. Košarkarskemu klubu Šentjur so ob tem podelili posebno priznanje ob 50-letnici. Gost prireditve je bil selektor košarkarske reprezentance Rado Trifunovič.

Po številu nagrajencev sodeč je občina Šentjur izredno športna občina. (Foto: Štajerski val)

Uspešni na domačih in mednarodnih tleh
Naj športnica leta 2019 v Občini Šentjur je Petra Gobec iz Taekwon-do kluba Ahac. Lani je na tekmovanjih doma in v tujini osvojila 13 zlatih, 2 srebrni in 5 bronastih medalj. Na katero pa je najbolj ponosna?

V moški konkurenci je slavil Matjaž Hozjan, član Strelskega društva Rifnik, ki med svojimi uspehi v lanskem letu izpostavlja:

Naj ekipa pa so plesalci, in sicer članska hip hop formacija Royce, Plesnega društva TBA. Navdušila je na svetovnem prvenstvu v Nemčiji, kjer je postala svetovni podprvak. Na evropskem prvenstvu v Italiji so bili tretji, na državnem prvenstvu pa drugi.

Šentjurčani vsako leto izbirajo tudi naj športnika invalida. Naziva je že vajen Henrik Plank. Za paraolmpijcem v metu diska je dobra sezona, med drugim je postal državni prvak posamično in ekipno. Na svetovnem prvenstvu je bil osmi, na več mednarodnih tekmovanjih se je povzpel na stopničke. Osvojil pa je tudi normo za udeležbo na paraolimpijskih igral letos v Tokiu.

Na Športniku leta je bila tudi glasba, navdušili so člani tolkalne skupine Splash Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur. 

Košarka praznuje abrahama
Na oder so na sinočnji slovesnosti stopili tudi košarkarji. Košarkarskemu klub Šentjur so ob njegovi 50-letnici podelili posebno priznanje. Klub že 20 let igra v najmočnejši državni košarkarski ligi, z zlatimi črkami pa je v zgodovino posebej zapisana sezona 2014/2015, ko so postali državni prvaki. Tudi gost slovesnosti je bil na tokratnem Športniku leta iz košarkarskih vod – selektor slovenske košarkarske reprezentance Rado Trifunovič, ki je bil v strokovnem štabu tudi, ko je Slovenija osvojila zlato medaljo na evropskem prvenstvu. Sicer pa mu Šentjur ni tuj, saj je v svoji aktivni karieri v tem klubu odigral eno sezono. Anja Deučman ga je ujela pred naš mikrofon: 



S kolesom neprekinjeno 1.200 kilometrov
Na slovesnosti so nagradili tudi naj rekreativni športni dosežek. Tokrat ga je prejel kolesar Danilo Frlež, ki je pozornost pritegnil že predlani, ko se je s kolesom 44-krat povzpel na Resevno in tako brez prestanka premagal 8.848 metrov višinske razlike. Nagrado pa je dobil za lanski podvig – avgusta se je udeležil legendarne kolesarske dirke Pariz-Brest-Pariz in neprekinjeno kolesaril 1.200 km.

Na prireditvi Športnik leta je bila pozornost namenjena tudi mladim športnikom. Občina Šentjur in Športna zveza Šentjur kot spodbudo za športno udejstvovanje že tradicionalno nagradita perspektivne športnike. Tokrat so priznanja prejeli atleti Martin Artnak, Nej Dobovišek in Urška Ogrizek, tekvandoisti Taja Gabrovec Voršnik, Evelin Korez, Klara Medved, Marko Pečar Ljubimirescu in Jaša Vrečko, plesalka Živa Čurčič ter otroška hip hop skupina Sweetas. (AD)