julij 19, 2021

Konec počitka za celjske rokometaše

Danes se je prvič zbrala nova ekipa Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško, ki tako začenja priprave na novo sezono. Prvi in osnovni cilj je v Celje vrniti naslov državnih rokometnih prvakov.

Nova ekipa se prvič ni srečala v športni dvorani, pač pa ob Šmartinskem jezeru. (Foto: RK Celje pivovarna Laško.)

Ekipa RK Celje Pivovarna Laško v novo sezono vstopa z novim trenerjem. Vodil jo bo Alem Toskić, ki pravi, da so ambicije visoke. »Najprej bo fokus usmerjen v kvalifikacije za Evropsko ligo, nas pa seveda čaka veliko dela. Ekipa je mlada, pričakovanja so velika in le z delom bomo to, kar si želimo, tudi dosegli. Najprej se moramo dobro spoznati, že takoj bomo začeli tudi z rokometom, taktične zamisli, nekatere spremembe, kjer pa ne bomo delali revolucije, zato verjamem, da bomo to hitro osvojili. V Celju se vedno pričakuje največ, naša prioriteta pa bo gotovo vrnitev naslova državnih prvakov, to je prvi in osnovni cilj. So pa tako v domačem prvenstvu, kot tudi Evropi nasprotniki zelo močni, pripravljeni in na nas je, da se dobro pripravimo, potem pa gremo tekmo po tekmo, vse je namreč odvisno le od nas,« je dejal na prvem srečanju.

Med novinci v ekipi so Nebojša Bojić, Ante Ivanković, Tilen Strmljan, Aleks Vlah, povratnik Stefan Žabić ter Mitja Janc. Kapetanski trak bo nosil David Razgor, ki med drugim pravi: »Med sabo pozdravljamo veliko novih igralcev, novega trenerja, tako da se ne bomo več vračali nazaj in v to, kar je bilo. Danes začenjamo novo sezono in gledamo le naprej, za nami je prvo srečanje, pravo spoznavanje pa se bo začelo na treningih. Vsak je pomemben, v ekipi vsak pripomore k rezultatom, zato mora vsak posameznik dajati svoj maksimum. Le tako bomo uspeli kot ekipa, zato bo to glavno vodilo.«

V pripravljalnem obdobju bodo celjski rokometaši odigrali 7 pripravljanih tekem, prvo 5. avgusta, proti avstrijski ekipi Fivers. (AD)