marec 10, 2020

Koronavirus zagodel konjiškim naj športnikom

Za danes napovedane prireditve, na kateri so nameravali v Slovenskih Konjicah podeliti priznanja najuspešnejšim športnikom leta 2019, ne bo. Kot je znano, je država do nadalnjega prepovedala vse dogodke, na katerih bi se zbralo več kot 100 ljudi. Nagrajenci so sicer že znani.

Prav na dan, ko naj bi Martina Ratej prejela priznanje za Naj športnico občine Slovenske Konjice, je odjeknila novica o domnevni zlorabi prepovedanih substanc leta 2012. (Foto: Atletska zveza Slovenije)

Za športnico leta še suspenz
Da odpovejo oziroma zamaknejo prireditev Športnik leta 2019, so se v občini Slovenske Konjice odločili že pred včeraj sprejetimi strožjimi ukrepi za zajezitev širitve koronavirusa. Laura Krančan, direktorica Zavoda za Šport Slovenske Konjice, je za naš radio dejala:

Če prireditve do takrat ne bodo mogli izpeljati, bodo dobitnikom priznanja predali osebno. Nagrajenci sicer niso skrivnost. In kdo so?

Prav danes je sicer odjeknila vest, da je metalka kopja Martina Ratej - sicer članica celjskega Kladivarja - začasno suspendirana. Iz Olimpijskega komiteja Slovenije so sporočili, da je analiza odvzetih vzorcev z olimpijskih iger leta 2012 pri njej pokazala prisotnost Clostebol Metabolita, ki je na prepovedani listi Svetovne protidopinške agencije in sodi med eksogenične anabolične androgene steroide. Kot še pravijo, je Martina Ratej že zahtevala odprtje in analizo vzorca B. Če ji bodo tudi v nadaljevanju postopka dokazali zlorabo poživil, jo čaka kazen Mednarodne atletske zveze. (AD, NS)