maj 4, 2018

Košarkarji Rogaške v polfinalu državnega prvenstva

Košarkarji Rogaške – lanski državni podprvaki – so se znova uvrstili v polfinale državnega prvenstva. Zahvaliti se morajo domžalskemu Heliosu. V polfinalu jih čaka ljubljanska Olimpija.

Rogaška je sinoči igrala v Kopru in izgubila, a kljub temu napredovala v polfinale. (Foto: KK Rogaška)

Izjemno tesno
Košarkarji KK Rogaške gredo v polfinale, čeprav so sinoči izgubili proti Primorski, s 70:75. Napredovanje bi jim lahko preprečili Domžalčani, a so nekoliko presenetljivo izgubili proti Iliriji. Obe ekipi sta Ligo za prvaka končali s sedmimi zmagami in sedmimi porazi, a napredujejo Slatinčani zaradi boljše medsebojne razlike, ki pa je na dveh tekmah znašala le 2 točki. "Čestitam mojim fantom za uvrstitev v polfinale. Zahvalil bi se številnim Slatničanom, ki so nas prišli spodbujat v Koper. Na koncu bi čestital še Iliriji in Saši Dončiću, ki so prišli do zmage v Domžalah," je po sinočnji tekmi dejal trener Rogaške Damjan Novaković.

Ponovitev lanskega finala
V polfinalu bodo Slatinčani igrali proti Olimpiji in se ji skušali maščevati za lanski poraz v finalu. Olimpija ima prednost domačega igrišča, saj je Ligo za prvaka končala na prvem mestu. Drugi polfinalni par je Primorska – Krka. Prvi tekmi bosta 9. maja, drugi 12. maja in morebitni tretji 14. maja. Šentjurčani so državno prvenstvo končali na osmem mestu, Hopsi s Polzele in laški Zlatorog pa so igrali v ligi za obstanek in si tudi v prihodnji sezoni zagotovili prvo košarkarsko ligo. (AD)