avgust 20, 2020

Košarkarji Rogaške že na parketu, čakajo še tujce

Košarkarji Rogaške vstopajo v svojo jubilejno, deseto sezono igranja v prvi slovenski ligi. Ta teden so začeli priprave, ekipa je zaradi situacije z novim koronavirusom, še okrnjena. Na trenerski klopi je že osmo sezono Damjan Novakovič.

Ali bodo košarkarji tekme, ki se začenjajo v drugi polovici septembra, igrali pred praznimi tribunami, še ni znano. (Foto: Štajerski val)

Na prvem ponedeljkovem treningu je bilo le osem igralcev. Ekipa je povsem spremenjena, čakajo še tujce, kdaj se bodo pridružili, ob trenutni epidemiološki situaciji še ni znano. Glavni trener Damjan Novakovič ob tem pravi:

Na prvem treningu so bili od igralcev na parketu prisotni Božak, Vujačić, Gabrovšek, Sivka, Holešek, Fistrić in Domen Močnik, ki je bil nazadnje član Zlatoroga. Prav tako Nejc Zupan, ki jem, kot pravijo v klubu, blizu podpisa pogodbe. Damjanu Novakoviću bo kot pomočnik trenerja pomagal Željko Jotić, kondicijski trener bo dr. Igor Justin.

Že osmo zaporedno sezono bo Rogaško vodil Damjan Novakovič. (Foto: Štajerski val)

Nova sezona državnega košarkarskega prvenstva se bo predvidoma začela 26. septembra, žreb je Rogaški v prvem krogu namenil lokalni obračun s Šentjurjem. Mednarodne ABA lige 2 Rogaška v novi sezpni ne bo igrala, vodstvo kluba se je tako odločilo že junija, ocenilo je, da bi bilo glede na situacijo s COVID-19 sodelovanje v tem tekmovanju preveliko tveganje. (AD, KŽ)

Utrinek s treninga. (Foto: Štajerski val)