junij 22, 2022

Med 11 zdravilišči kar s kolesom

Slovenska naravna zdravilišča so po novem povezana s kolesarskimi potmi. Koliko dni boste morali sedeti na kolesu, da obiščete vsa?

Slovenski turizem še naprej stremi k trajnostnemu razvoju. (Foto: Štajerski val)

16-dnevna kolesarska tura obsega 11 od 13 zdravilišč, ki so del Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč, pravi direktor skupnosti Iztok Altbauer. Kod vodi nova kolesarska pot?

 

In če želite do vseh zdravilišč prikolesariti v 16 dneh?

S tem so, kot še pravi, želeli poudariti naravne surovine, ki jih naravna zdravilišča nudijo, in okolju prijazno mobilnost. Pa tudi nagovoriti številne turiste, ki se na dopust odpravijo s kolesi. Verjame pa še, da je povezovanje tudi med zdravilišči nujno:

Platinasti in zavezani k zelenemu
Sicer pa so novosti predstavili v Laškem, v okviru novinarske konference, kjer so spregovorili o platinastem znaku Slovenia green destination, ki ga v okviru Zelene sheme slovenskega turizma podeljuje Slovenska turistična organizacija. O tem, da je Laško postala ena destinacija od štirih v državi, ki se ponašajo s platinastim znakom, smo že poročali TUKAJ. Na kaj pa bodo morali biti pozorni, da ga obdržijo? Direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak:

Župan Franc Zdolšek razvoj trajnostnega turizma vidi tudi kot priložnost za dolgoročno reševanje brezposelnosti:

Kot zagotavljajo v Laškem, bodo temu in okoljskemu vidiku sledili tudi pri svojih turističnih ponudnikih in prireditvah. Vsaka tri leta namreč v Slovenski turistični destinaciji preverjajo, ali destinacije še izpolnjujejo pogoje za znak, ki so ga pridobile. (TMG)