september 21, 2021

Na Žalskem strašil pobegli bik

Na Žalskem so policisti včeraj ustrelili bika. Potem ko je pobegnil s kmetije, je razjarjena žival prestrašila in napadla več občanov. Poškodovala naj ne bi nikogar.

Bik je prestrašil in napadel več ljudi. (Fotografija je simbolična, foto: Pixabay)

Kot so sporočili iz Policijske uprave Celje, je bik že pred dnevi pobegnil s kmetije na območju Šmartnega ob Paki, lastniku pa ga ni uspelo najti. »Pobeglega bika so občani včeraj okoli 15.30 ure opazili med Podvinom in Polzelo, v bližini križišča za Goro Oljko in nato v centru Polzele, kjer se je zagnal v občana, ki mu je na srečo uspel pobegniti. Bik je nato odšel do bližnje kmetije na območju Založ, kjer je v hlevu napadel lastnika, ki se je uspel ubraniti. Iz hleva je pobegnil na dvorišče bližnje stanovanjske hiše,« opisujejo policisti.

Nadalje razlagajo, da so poskušali biku omejiti gibanje in ga umiriti, ker je postajal vedno bolj agresiven in nevaren, pa so ga bili primorani ustreliti. »V streljanju ni bil ogrožen nihče od občanov,« pri tem zagotavljajo ter dodajajo, da bik po do sedaj zbranih podatkih ni poškodoval nikogar od občanov, do kakšne posamezne poškodbe pa da je morebiti prišlo, ko so se mu občani, ki jih je napadal, umikali in bežali. Bik je, kot še sporočajo, škodo povzročil na več ograjah in objektih. Več podrobnosti o dogajanju še preiskujejo. (AD)