december 11, 2018

Na zimski odmor s petega mesta

Za nogometaši je jesenski del državnega prvenstva. Na vrhu lestvice ga z veliko prednostjo končujejo Mariborčani. Celjani so na petem mestu. Predvsem začetek sezone je bil težak in s slabim točkovnim izkupičkom, zatem so rumeno-modri ujeli zmagovalni ritem. Kakšna je ocena trenerja Dušana Kosiča?

Veselje po enem od zadetkov. (Foto: NK Celje)

Sedem strelcev
Celjski nogometaši so na 19 tekmah prvega dela državnega prvenstva zmagali šestkrat, osemkrat so remizirali in petkrat izgubili. Tako so zbrali 26 točk, kar jih med desetimi ekipami uvršča na peto mesto, do tretjega mesta jih ločijo štiri točke. Dali so 20 golov, najučinkovitejši je bil Rudi Požeg Vancaš z devetimi, Mitja Lotrič jih je prispeval pet, Elvedin Džinić dva, po enega pa Dario Vizinger, Tadej Vidmajer, Elvir Ibišević in Nino Pungaršek.

Po slabšem začetku dober odziv
„Občutki so mešani. Želeli smo si bili od samega začetka konkurenčni za vrh. Na začetku se nam je zadeva izjalovila, kar nekaj časa smo lovili ritem. Zaslužili bi si precej več, kot smo dobili v točkovnem smislu. Vmes smo trdo delali. Ta slabši štart nas je nekako tudi povezal, uspeli smo priti iz rezultatske neuspešnosti, ko smo imeli po sedmih tekmah pet neodločenih izidov in dva poraza. Nekako smo uspeli proti koncu tega dela sezone nabrati točke in trenutno stanje je takšno, da smo lahko zadovoljni z odnosom in tudi s točkami,“ dosedanjo sezono ocenjuje trener Dušan Kosič. Kaj še pravi, prisluhnite TUKAJ, kjer slišite tudi več zanimivih statističnih podatkov. Celotno lestvico, na kateri ima Maribor devet točk prednosti pred ljubljansko Olimpijo, pa najdete TUKAJ. Pred nogometaši je zdaj zimski odmor, državno prvenstvo se bo nadaljevalo v drugi polovici februarja. (AD)